Använda uppdateringsramverket

Det kan vara jobbigt att hantera uppdateringar av program. Uppdateringsramverket för Adobe AIR-program innehåller API:er som utvecklare kan använda för att skapa stabila uppdateringsfunktioner i AIR-program. AIR-uppdateringsramverket kan utföra följande uppgifter för utvecklare:

• Regelbundet söka efter uppdateringar baserat på ett intervall eller på begäran av användaren

• Hämta AIR-filer (uppdateringar) från en webbkälla

• Meddela användaren första gången en ny version körs

• Bekräfta att användaren vill söka efter uppdateringar

• Visa information om den nya uppdateringsversionen för användaren

• Visa information om hämtningsförlopp och fel för användaren

AIR-uppdateringsramverket inkluderar ett exempelanvändargränssnitt för ditt program. Den förser användaren med grundläggande information och konfigurationsalternativ för programuppdateringar. Programmet kan också definiera ett anpassat användargränssnitt för användning med uppdateringsramverket.

Med AIR-uppdateringsramverket kan du lagra information om uppdateringsversionen för ett AIR-program i vanliga XML-konfigurationsfiler. I de flesta program kan du genom att skapa dessa konfigurationsfiler med grundläggande kod tillhandahålla bra uppdateringsfunktioner för slutanvändaren.

Även om du inte använder uppdateringsramverket innehåller Adobe AIR en Updater-klass, som kan användas med AIR-program för att uppgradera till nya versioner. Med hjälp av klassen Updater kan ett program uppgradera till en version som finns i en AIR-fil på användarens dator. Uppgraderingshanteringen kan emellertid omfatta mer än att bara uppdatera programmet baserat på en lokalt lagrad AIR-fil.