Grundläggande exempel: Använda ApplicationUpdaterUI-versionen

ApplicationUpdaterUI-versionen av uppdateringsramverket tillhandahåller ett enkelt gränssnitt som du lätt kan använda i ditt program. Här följer ett grundläggande exempel.

Börja med att skapa ett AIR-program som anropar uppdateringsramverket:

1. Om programmet är ett HTML-baserat AIR-program läser du in filen applicationupdaterui.swf:

<script src="ApplicationUpdater_UI.swf" type="application/x-shockwave-flash"/>
  2. Skapa ett ApplicationUpdaterUI-objekt i programlogiken för AIR-programmet.

Använd följande kod i ActionScript:

var appUpdater:ApplicationUpdaterUI = new ApplicationUpdaterUI();

Använd följande kod i JavaScript:

var appUpdater = new runtime.air.update.ApplicationUpdaterUI();

Du kan lägga till den här koden i en initieringsfunktion som körs när programmet har lästs in.

3. Skapa en textfil vid namn updateConfig.xml och lägg till följande i filen:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <configuration xmlns="http://ns.adobe.com/air/framework/update/configuration/1.0">
         <url>http://example.com/updates/update.xml</url>
        <delay>1</delay>
    </configuration>

Ändra URL -elementet för updateConfig.xml-filen så att det matchar platsen för uppdateringsbeskrivningsfilen på webbservern (se nästa procedur).

delay motsvarar antalet dagar mellan uppdateringskontrollerna.

4. Lägg till updateConfig.xml-filen i AIR-programmets projektkatalog.

5. Låt updater-objektet referera till updateConfig.xml-filen och anropa objektets initialize() -metod.

Använd följande kod i ActionScript:
    appUpdater.configurationFile = new File("app:/updateConfig.xml");
    appUpdater.initialize();
    Använd följande kod i JavaScript:
    appUpdater.configurationFile = new air.File("app:/updateConfig.xml");
    appUpdater.initialize();
  6. Skapa en andra version av AIR-programmet som har en annan version än det första programmet. (Versionen anges i programbeskrivningsfilen, i version -elementet.)

Placera sedan uppdateringsversionen av AIR-programmet på webbservern:

1. Placera uppdateringsversionen av AIR-filen på webbservern.

2. Skapa en textfil med namnet updateDescriptor.2.5.xml och lägg till följande innehåll i filen:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
         <update xmlns="http://ns.adobe.com/air/framework/update/description/2.5">
           <versionNumber>1.1</versionNumber>
           <url>http://example.com/updates/sample_1.1.air</url>
           <description>This is the latest version of the Sample application.</description>
        </update>

Redigera versionNumber , URL och description i filen updateDescriptor.xml så att de matchar AIR-uppdateringsfilen. Det här uppdateringsbeskrivningsformatet används av program som använder det uppdateringsramverk som ingår i AIR 2.5 SDK (och senare).

3. Skapa en textfil med namnet updateDescriptor.1.0.xml och lägg till följande innehåll i filen:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
         <update xmlns="http://ns.adobe.com/air/framework/update/description/1.0">
           <version>1.1</version>
           <url>http://example.com/updates/sample_1.1.air</url>
           <description>This is the latest version of the Sample application.</description>
        </update>

Redigera version , URL och description i filen updateDescriptor.xml så att de matchar AIR-uppdateringsfilen. Det här uppdateringsbeskrivningsformatet används av program som använder det uppdateringsramverk som ingår i AIR 2 SDK (och tidigare).

Obs! Du behöver bara skapa den här andra uppdateringsbeskrivningsfilen om du vill ha stöd för uppdatering av program som skapats i versioner äldre än AIR 2.5.
  4. Lägg till filen updateDescriptor.2.5.xml och updateDescriptor.1.0.xml i samma webbserverkatalog som innehåller AIR-uppdateringsfilen.

Det här är ett enkelt exempel, men tillhandahåller tillräckliga uppdateringsfunktioner för många program. I resten av det här dokumentet lär du dig hur du använder uppdateringsramverket som det passar dig bäst.

Om du vill har fler exempel på hur du använder uppdateringsramverket ska du titta på följande exempelprogram i Adobe AIR Developer Center: