Uppdatera till AIR 2.5

Eftersom reglerna för tilldelning av versionsnummer i program har ändrats i AIR 2.5 kan uppdateringsramverket i AIR 2 inte tolka versionsinformationen i en AIR 2.5-programbeskrivning. Den här inkompatibiliteten innebär att du måste uppdatera ditt program så att det använder det nya uppdateringsramverket INNAN du uppdaterar ditt program till AIR 2.5 SDK. Det krävs alltså TVÅ uppdateringar för att uppdatera ditt program till AIR 2.5 eller senare från äldre versioner än AIR 2.5. Den första uppdateringen måste använda AIR 2-namnutrymmet och innehålla biblioteket för AIR 2.5-uppdateringsramverket (du kan fortfarande skapa programpaketet med AIR 2.5 SDK). Den andra uppdateringen kan använda AIR 2.5-namnutrymmet och innehålla programmets nya funktioner.

Du kan också använda den mellanliggande uppdateringen enbart för att uppdatera ditt AIR 2.5-program direkt med AIR-klassen Updater.

Följande exempel visar hur du uppdaterar ett program från version 1.0 till 2.0. Version 1.0 använder det gamla 2.0-namnutrymmet. Version 2.0 använder 2.5-namnutrymmet och de nya funktionerna implementeras med API:erna i AIR 2.5.

1. Skapa en mellanliggande version av programmet, version 1.0.1, baserat på version 1.0 av programmet.

1. Använd programuppdateringsramverket i AIR 2.5 när du skapar programmet.

Obs! Använd applicationupdater.swc eller applicationupdater_ui.swc för AIR-program som bygger på Flash-teknik och applicationupdater.swf eller applicationupdater_ui.swf för HTML-baserade AIR-program.
    2. Skapa en uppdateringsbeskrivningsfil för version 1.0.1 genom att använda det gamla namnutrymmet och den version som visas nedan:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
          <update xmlns="http://ns.adobe.com/air/framework/update/description/2.0">
              <version>1.0.1</version>
              <url>http://example.com/updates/sample_1.0.1.air</url>
              <description>This is the intermediate version.</description>
          </update>
  2. Skapa version 2.0 av programmet med API:erna i AIR 2.5 och 2.5-namnutrymmet.

3. Skapa en uppdateringsbeskrivning för att uppdatera programmet från version 1.0.1 till version 2.0.

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <update xmlns="http://ns.adobe.com/air/framework/update/description/2.5">
        <version>2.0</version>
        <url>http://example.com/updates/sample_2.0.air</url>
        <description>This is the intermediate version.</description>
    </update>