Definiera uppdateringsbeskrivningsfiler och placera AIR-filen på webbservern

När du använder AIR-uppdateringsramverket anger du grundläggande information om den tillgängliga uppdateringen i uppdateringsbeskrivningsfiler, som lagras på webbservern. En uppdateringsbeskrivningsfil är en vanlig XML-fil. Uppdateringsramverket i programmet använder den här filen för att kontrollera om en ny version har överförts.

Formatet för uppdateringsbeskrivningsfilen har ändrats i AIR 2.5. I det nya formatet används ett annat namnutrymme. Det ursprungliga namnutrymmet är ”http://ns.adobe.com/air/framework/update/description/1.0”. AIR 2.5-namnutrymmet är ”http://ns.adobe.com/air/framework/update/description/2.5”.

AIR-program som skapats i tidigare version än AIR 2.5 kan bara läsa uppdateringsbeskrivningen för version 1.0. AIR-program som skapats med uppdateringsramverket i AIR 2.5 eller senare kan bara läsa uppdateringsbeskrivningen för version 2.5. På grund av den här versionsinkompatibiliteten måste du ofta skapa två uppdateringsbeskrivningsfiler. Uppdateringslogiken i AIR 2.5-versioner av ditt program måste hämta en uppdateringsbeskrivning som använder det nya formatet. Äldre versioner av ditt AIR-program måste fortsätta att använda det ursprungliga formatet. Båda filerna måste ändras för varje uppdatering som du släpper (tills du slutar att ha stöd för äldre versioner än AIR 2.5).

Uppdateringsbeskrivningsfilen innehåller följande information:

• versionNumber – Den nya versionen av AIR-programmet. Använd elementet versionNumber i uppdateringsbeskrivningar som används för att uppdatera AIR 2.5-program. Värdet måste vara samma sträng som används i elementet versionNumber i den nya AIR-programbeskrivningsfilen. Om versionsnumret i uppdateringsbeskrivningsfilen inte matchar AIR-uppdateringsfilens versionsnummer genererar uppdateringsramverket ett undantagsfel.

• version – Den nya versionen av AIR-programmet. Använd elementet version i uppdateringsbeskrivningar som används för att uppdatera program som skapats före AIR 2.5. Värdet måste vara samma sträng som används i elementet version i den nya AIR-programbeskrivningsfilen. Om versionen i uppdateringsbeskrivningsfilen inte matchar AIR-uppdateringsfilens version genererar uppdateringsramverket ett undantag.

• versionLabel – Den läsbara versionssträng som ska visas för användarna. versionLabel är valfritt, men kan bara anges i version 2.5-uppdateringsbeskrivningsfiler. Använd det om du använder en versionLabel i programbeskrivningen och ge dem då samma värde.

• url – Platsen för AIR-uppdateringsfilen. Det här är filen som innehåller uppdateringsversionen av AIR-programmet.

• description – Information om den nya versionen. Den här informationen kan visas för användaren under uppdateringsprocessen.

Elementen version och url är obligatoriska. Elementet description är valfritt.

Här följer ett exempel på en 2.5-uppdateringsbeskrivningsfil:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
     <update xmlns="http://ns.adobe.com/air/framework/update/description/2.5">
       <versionNumber>1.1.1</versionNumber>
       <url>http://example.com/updates/sample_1.1.1.air</url>
       <description>This is the latest version of the Sample application.</description>
    </update>

Och här är ett exempel på en 1.0-uppdateringsbeskrivningsfil:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
     <update xmlns="http://ns.adobe.com/air/framework/update/description/1.0">
       <version>1.1.1</version>
       <url>http://example.com/updates/sample_1.1.1.air</url>
       <description>This is the latest version of the Sample application.</description>
    </update>

Om du vill definiera description -taggen på flera språk använder du flera text -element som definierar ett lang -attribut:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
     <update xmlns="http://ns.adobe.com/air/framework/update/description/2.5">
       <versionNumber>1.1.1</versionNumber>
       <url>http://example.com/updates/sample_1.1.1.air</url>
       <description>
           <text xml:lang="en">English description</text>
           <text xml:lang="fr">French description</text>
           <text xml:lang="ro">Romanian description</text>
       </description>
    </update>

Placera uppdateringsbeskrivningsfilen och AIR-uppdateringsfilen på webbservern.

Katalogen templates som inkluderas med uppdateringsbeskrivningen innehåller exempel på uppdateringsbeskrivningsfiler. Dessa omfattar versioner för ett och flera språk.