Initiera uppdateringsramverket

När du har angett konfigurationsegenskaperna (mer information finns i avsnittet Grundläggande exempel: Använda ApplicationUpdaterUI-versionen ) startar du uppdateringen genom att anropa initialize() -metoden:

appUpdater.initialize();

Den här metoden gör följande:

• Den initierar uppdateringsramverket och installerar synkront eventuella nya uppdateringar i bakgrunden. Metoden måste anropas under programstarten eftersom programmet kan startas om när den anropas.

• Den kontrollerar om det finns en uppdatering som har skjutits upp och installerar den.

• Om det uppstår ett fel under uppdateringen tar den bort uppdateringsfilen och versionsinformationen från programlagringsområdet.

• Om tidsintervallet har gått ut startar den uppdateringsprocessen. Annars startar den om timern.

När den här metoden anropas kan updater-objektet skicka följande händelser:

• UpdateEvent.INITIALIZED – Skickas när initieringen har slutförts.

• ErrorEvent.ERROR – Skickas om ett fel uppstår under initieringen.

Uppdateringsprocessen slutförs när UpdateEvent.INITIALIZED -händelsen har skickats.

När du anropar initialize() -metoden startar updater-objektet uppdateringsprocessen och slutför alla steg baserat på tidsfördröjningsinställningen (tidsintervallet). Du kan emellertid starta uppdateringsprocessen när du vill genom att anropa updater-objektets checkNow() -metod:

appUpdater.checkNow();

Den här metoden gör ingenting om uppdateringsprocessen redan körs. Annars startar den uppdateringsprocessen.

Updater-objektet kan skicka följande händelse som ett resultat av anropet till checkNow() -metoden:

• UpdateEvent.CHECK_FOR_UPDATE -händelsen strax innan det försöker hämta uppdateringsbeskrivningsfilen.

Om du avbryter checkForUpdate -händelsen kan du anropa updater-objektets checkForUpdate() -metod. (Mer information finns i nästa avsnitt.) Om du inte avbryter händelsen fortsätter uppdateringsprocessen att söka efter uppdateringsbeskrivningsfilen.