Uppdateringsprocessen

AIR-uppdateringsramverket slutför uppdateringsprocessen i följande steg:

1. Updater-objektets initieringsmetod kontrollerar om en uppdateringskontroll har utförts inom angivet tidsintervall (mer information finns i avsnittet Konfigurera uppdateringsinställningarna ). Om en uppdateringskontroll behöver köras fortsätter uppdateringsprocessen.

2. Updater-objektet hämtar och tolkar uppdateringsbeskrivningsfilen.

3. Updater-objektet hämtar AIR-uppdateringsfilen.

4. Updater-objektet installerar den uppdaterade versionen av programmet.

Updater-objektet skickar händelser när de olika stegen har slutförts. I ApplicationUpdater-versionen kan du avbryta händelserna som anger att ett steg i processen har slutförts. Om du avbryter någon av dessa händelser, avbryts nästa steg i processen. I ApplicationUpdaterUI-versionen visas en dialogruta där användaren kan välja att avbryta eller fortsätta varje steg i processen.

Om du avbryter händelsen kan du återuppta processen genom att anropa metoder för updater-objektet.

När ApplicationUpdater-versionen för updater-objektet avancerar genom uppdateringsprocessen registreras den aktuella statusen i en currentState -egenskap. Den här egenskapen är en sträng som kan ha något av följande värden:

• "UNINITIALIZED" – Updater-objektet har inte initierats.

• "INITIALIZING" – Updater-objektet initieras.

• "READY" – Updater-objektet har initierats.

• "BEFORE_CHECKING" – Updater-objektet har inte sökt efter uppdateringsbeskrivningsfilen än.

• "CHECKING" – Updater-objektet söker efter en uppdateringsbeskrivningsfil.

• "AVAILABLE" – Uppdateringsbeskrivningsfilen är tillgänglig.

• "DOWNLOADING" – Updater-objektet hämtar AIR-filen.

• "DOWNLOADED" – Updater-objektet har hämtat AIR-filen.

• "INSTALLING" – Updater-objektet installerar AIR-filen.

• "PENDING_INSTALLING" – Updater-objektet har initierats och det finns nya uppdateringar att installera.

En del metoder i updater-objektet körs bara om updater-objektet har en särskild status.