Definiera uppdateringsinställningar (ActionScript- eller JavaScript-kod)

Dessa konfigurationsparametrar kan också anges med hjälp av kod i programmet på följande sätt:

appUpdater.updateURL = " http://example.com/updates/update.xml";
appUpdater.delay = 1;

Egenskaperna för updater-objektet är updateURL och delay . Dessa egenskaper definierar samma inställningar som elementen updateURL och delay i konfigurationsfilen: URL:en för uppdateringsbeskrivningsfilen och intervallet för uppdateringskontroller. Om du anger en konfigurationsfil och inställningar i koden, prioriteras egenskaper som angetts i koden framför motsvarande inställningar i konfigurationsfilen.

Du måste definiera egenskapen updateURL , antingen via konfigurationsfilen eller via skript (mer information finns i avsnittet Definiera uppdateringsbeskrivningsfiler och placera AIR-filen på webbservern ) innan du använder updater-objektet (innan updater-objektets initialize() -metod anropas, vilket beskrivs i avsnittet Initiera uppdateringsramverket ).

ApplicationUpdaterUI-ramverket definierar också följande egenskaper för updater-objektet:

• isCheckForUpdateVisible – Motsvarar dialogrutorna Check for Update, No Update och Update Error

• isDownloadUpdateVisible – Motsvarar dialogrutan Download Update

• isDownloadProgressVisible – Motsvarar dialogrutorna Download Progress och Download Error

• isInstallUpdateVisible – Motsvarar dialogrutan Install Update

• isFileUpdateVisible – Motsvarar dialogrutorna File Update, File No Update och File Error

• isUnexpectedErrorVisible – Motsvarar dialogrutan Unexpected Error

Varje egenskap motsvarar en eller flera dialogrutor i ApplicationUpdaterUI-användargränssnittet. Varje egenskap är ett booleskt värde, med standardvärdet true . Om värdet är false visas inte motsvarande dialogrutor som en del av uppdateringsproceduren.

Dessa dialogruteegenskaper åsidosätter inställningarna i konfigurationsfilen för uppdateringen.