Definiera uppdateringsinställningar i en XML-konfigurationsfil

Konfigurationsfilen för uppdateringen är en XML-fil. Filen kan innehålla följande element:

• updateURL – En sträng. Representerar platsen för uppdateringsbeskrivningen på fjärrservern. Alla giltiga URLRequest-platser tillåts. Du måste definiera egenskapen updateURL , antingen via konfigurationsfilen eller via ett skript (mer information finns i avsnittet Definiera uppdateringsbeskrivningsfiler och placera AIR-filen på webbservern ). Du måste definiera den här egenskapen innan du använder updater-objektet (innan initialize() -metoden för updater-objektet anropas, vilket beskrivs i avsnittet Initiera uppdateringsramverket ).

• delay – Ett tal. Representerar ett tidsintervall som anger antalet dagar mellan uppdateringskontrollerna (värden som 0,25 tillåts). Värdet 0 (som är standardvärdet) anger att updater-objektet inte utför någon automatisk regelbunden kontroll.

Konfigurationsfilen för ApplicationUpdaterUI kan innehålla följande element förutom updateURL - och delay -elementen:

• defaultUI : En lista med dialog -element. Varje dialog -element har ett name -attribut som motsvarar en dialogruta i användargränssnittet. Varje dialog -element har ett visible -attribut som definierar om dialogrutan är synlig. Standardvärdet är true . name -attributet kan ha följande värden:

• "checkForUpdate" – Motsvarar dialogrutorna Check for Update, No Update och Update Error

• "downloadUpdate" – Motsvarar dialogrutan Download Update

• "downloadProgress" – Motsvarar dialogrutorna Download Progress och Download Error

• "installUpdate" – Motsvarar dialogrutan Install Update

• "fileUpdate" – Motsvarar dialogrutorna File Update, File No Update och File Error

• "unexpectedError" – Motsvarar dialogrutan Unexpected Error

Om värdet är false visas inte motsvarande dialogruta som en del av uppdateringsproceduren.

Här följer ett exempel på konfigurationsfilen för ApplicationUpdater-ramverket:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<configuration xmlns="http://ns.adobe.com/air/framework/update/configuration/1.0">
      <url>http://example.com/updates/update.xml</url>
      <delay>1</delay>
</configuration>

Här är ett exempel på konfigurationsfilen för ApplicationUpdaterUI-ramverket, som inkluderar en definition för defaultUI -elementet:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<configuration xmlns="http://ns.adobe.com/air/framework/update/configuration/1.0">
      <url>http://example.com/updates/update.xml</url>
      <delay>1</delay>
      <defaultUI>
         <dialog name="checkForUpdate" visible="false" />
         <dialog name="downloadUpdate" visible="false" />
         <dialog name="downloadProgress" visible="false" />
      </defaultUI>
</configuration>

Peka på egenskapen configurationFile för att ange platsen för filen:

ActionScript-exempel:

appUpdater.configurationFile = new File("app:/cfg/updateConfig.xml");
JavaScript-exempel:
appUpdater.configurationFile = new air.File("app:/cfg/updateConfig.xml");

Katalogen templates i uppdateringsramverket innehåller exempelkonfigurationsfilen config-template.xml.