Lokalisera ApplicationUpdaterUI-gränssnittet

ApplicationUpdaterUI-klassen tillhandahåller ett standardanvändargränssnitt för uppdateringsprocessen. Användargränssnittet innehåller dialogrutor med alternativ för att starta processen, avbryta processen, samt för att utföra andra relaterade åtgärder.

Med uppdateringsbeskrivningsfilens description -element kan du definiera beskrivningen av programmet på flera språk. Använd flera text -element som definierar relevanta lang -attribut, som i följande exempel:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
     <update xmlns="http://ns.adobe.com/air/framework/update/description/1.0">
       <version>1.1a1</version>
       <url>http://example.com/updates/sample_1.1a1.air</url>
       <description>
           <text xml:lang="en">English description</text>
           <text xml:lang="fr">French description</text>
           <text xml:lang="ro">Romanian description</text>
       </description>
    </update>

Uppdateringsramverket använder den beskrivning som bäst överensstämmer med slutanvändarens lokaliseringskedja. Mer information finns i avsnittet Definiera uppdateringsbeskrivningsfilen och placera AIR-filen på webbservern.

Flex-utvecklare kan direkt lägga till ett nytt språk i "ApplicationUpdaterDialogs" -paketet.

JavaScript-utvecklare kan anropa updater-objektets addResources() -metod. Med den här metoden läggs ett nytt resurspaket för ett språk till dynamiskt. Resurspaketet innehåller lokaliserade strängar för ett språk. Dessa strängar används i olika textfält i dialogrutor.

JavaScript-utvecklare kan använda ApplicationUpdaterUI-klassens localeChain -egenskap för att definiera språkkedjan som används i användargränssnittet. Normalt sett använder bara JavaScript-utvecklare (HTML) den här egenskapen. Flex-utvecklare kan hantera språkkedjan med hjälp av ResourceManager.

Följande JavaScript-kod definierar exempelvis resurspaket för rumänska och ungerska:

appUpdater.addResources("ro_RO",
                    {titleCheck: "Titlu", msgCheck: "Mesaj", btnCheck: "Buton"});
appUpdater.addResources("hu", {titleCheck: "Cím", msgCheck: "Üzenet"});
var languages = ["ro", "hu"];
languages = languages.concat(air.Capabilities.languages);
var sortedLanguages = air.Localizer.sortLanguagesByPreference(languages,
                         air.Capabilities.language,
                         "en-US");
sortedLanguages.push("en-US");
appUpdater.localeChain = sortedLanguages;

Mer information finns i beskrivningen av ApplicationUpdaterUI-klassens addResources() -metod i språkreferensen.