Wat is nieuw?

Vereenvoudigde interface voor verbeterde ervaringen

Geoptimaliseerd schermgebruik
Met een intuïtieve interface kunt u ongekend vloeiende vergaderingen organiseren.Adobe Connect 8 biedt functies voor het automatisch aanpassen van formaten en schalen zodat u uw schermruimte altijd optimaal kunt benutten. Met geconsolideerde opties voor beeld en geluid kunt u vergaderervaringen met de klik op een knop optimaliseren. (Zie In een vergaderruimte .)

Functionaliteit voor slepen en neerzetten voor vereenvoudiging van navigatie en beheer
Omdat u eenvoudig vergaderelementen kunt toevoegen en verplaatsen, kunt u het beheer van lopende vergaderingen stroomlijnen en de ervaring van deelnemers optimaliseren. U wijzigt de rollen van deelnemers aan vergaderingen met eenvoudige sleepbewerkingen en bereikt meer mensen omdat u met eenvoudige muisacties direct deelnemersrechten kunt verlenen voor video, audio en schermdeling. (Zie Deelnemers beheren .)

Bied deelnemers eenvoudig rechtstreeks toegang tot externe geavanceerde media
Omdat u multimedia van externe bronnen kunt slepen, kunt u deelnemers een aantrekkelijke en memorabele ervaring bieden en de algehele kwaliteit van vergaderingen verbeteren. Gebruik geavanceerde animaties, afbeeldingen en hoogwaardige video's in uw Adobe Connect 8-sessies en speel deze met de volledige resolutie af. (Zie Inhoud delen tijdens een vergadering .)

Gecentraliseerde opties voor het beheren van vergaderingen
U beheert en bekijkt al uw voorkeursinstellingen voor vergaderingen eenvoudig op één locatie. U beheert de weergave van achtergronden van vergaderingen, opties voor deelnemers en instellingen zoals het delen van schermen en webcamkwaliteit om uw vergaderingen te verbeteren. (Zie De gebruikersinterface van Connect Central aanpassen .)

Geavanceerde besturingselementen voor beeld en geluid
Dankzij de intuïtieve en duidelijke indeling van audio- en videobesturingselementen, kunt u de beelden en geluiden van uw vergaderingen eenvoudiger en vanuit één venster aanpassen. Met de geconsolideerde besturingselementen voor beeld- en geluidselementen kunt u direct beheren hoe deelnemers inhoud ervaren. (Zie Audio in vergaderingen en Video in vergaderingen .)

Geavanceerde pod Notities en verbeterd whiteboard
U vergroot de duidelijkheid en interactiviteit van uw vergaderingen met geavanceerdere notities waarin u tekst nu vet, cursief, onderstreept en opgemaakt met kleuren en opsommingstekens kunt weergeven. Afbeeldingen kunnen nu nog eenvoudiger worden gebruikt en bewerkt dankzij de verbeterde whiteboardfuncties. Daarnaast kunt u tijdens het delen van schermen en zelfs op video's een whiteboard gebruiken op Microsoft PowerPoint-dia's, JPG- en PNG-afbeeldingen, en PDF-documenten. (Zie Notities maken tijdens een vergadering en Een whiteboard delen .)

Geavanceerd chatten
Met meer opties voor openbare en privéchats kan iedereen gegevens uitwisselen op een wijze die voldoet aan ieders individuele behoeften. Privéchats worden op afzonderlijke tabbladen weergegeven en u kunt de tekstkleur wijzigen zodat u eenvoudig onderscheid kunt maken tussen meerdere conversaties en deze conversaties eenvoudig kunt beheren. (Zie Chatten in vergaderingen .)

Verbeterde toegankelijkheid met toetsenbordopdrachten
Omdat in de Adobe Connect 8-interface met het toetsenbord kan worden genavigeerd, zijn vergaderingen nu veel toegankelijker voor mensen met een visuele of motorische handicap. De interface is voor mensen met een visuele handicap compatibel met schermlezers zodat iedereen kan deelnemen aan samenwerkingssessies en virtuele studiesessies. (Zie Toegankelijkheidsfuncties .)

Adobe Connect Desktop

Adobe Connect 8 bevat Adobe Connect Desktop, een optionele toepassing gebaseerd op Adobe AIR waarmee u sneller vergaderingen kunt organiseren en opnamen kunt maken. (Zie Adobe Connect Desktop .)

Namen van deelnemers aanpassen (Connect 8.2)
De weergavenamen van deelnemers aanpassen in de pod Deelnemers. Gebruik de opties onder voorkeuren voor de pod Deelnemers om aangepaste informatie toe te voegen aan weergavenamen. Voeg speciale tekens, zoals haakjes en afbreekstreepjes, toe als scheidingstekens tussen de verschillende onderdelen van een weergavenaam.

U kunt deelnemers in een groep ook sorteren op basis van hun aangepaste weergavenamen. (Zie Namen van deelnemers aanpassen ).

Intuïtieve uitnodigings- en navigeerfuncties voor vergaderingen
Omdat u geen uitgebreide training of ondersteuning van uw IT-afdeling nodig hebt om direct deelnemers uit te nodigen en als gastheer op te treden voor samenwerkingssessies, kunt u besparen op essentiële bedrijfsmiddelen. Start vergaderingen zonder enig probleem vanaf uw desktopcomputer of profiteer van een naadloze integratie met Microsoft Outlook, Adobe Creative Suite 5 en andere bedrijfstoepassingen. Sla lopende vergaderingen als favorieten op en sla groepen deelnemers op voor snelle toegang.

Zoeken in gearchiveerde opnamen
In doorzoekbare opnamearchieven kunt u vergaderingen vinden en opslaan die u hebt gemist of nogmaals wilt bekijken. Gearchiveerde opnamen bevatten vergadermaterialen zoals documenten, grafieken, audio en video die online of offline kan worden afgespeeld.

Vergaderingen offline beheren
Beheer uw vergadervoorkeuren offline en werk deze automatisch bij zodra u online verbinding maakt.

Een complete audio- en videoconferentie-ervaring

Integratie met audio- en videoconferentiesystemen van derden
Vergroot de mogelijkheden voor deelname aan online vergaderingen door speciale video- en audioconferentiesystemen te integreren. Met Adobe Connect 8 kunnen mensen rechtstreeks vanaf hun bureaublad deelnemen om het bereik te vergroten en de kosten van webconferenties te beperken. (Zie Opties voor audioconferenties .)

Universal Voice voor tweezijdige communicatie
Adobe Connect 8 kan als brug voor uw audio functioneren zodat gebruikers via de telefoon of de ingebouwde microfoon van hun computer kunnen communiceren. Met Universal Voice in Adobe Connect kunnen telefoonconferentiesystemen met Voice over IP op computerbasis worden gebruikt. (Zie Universal Voice gebruiken .)

Infrastructuur van ondernemingsniveau voor verbeterde toegang en beveiliging

Meldingen in het product (Connect 8.2)
Verbeter de ervaring van gebruikers en zorg dat ze meerdere meldingen over systeemonderhoud en productmeldingen op basis van hun account ontvangen. Als beheerder kunt u gebruikersaccounts zodanig configureren dat zij gelijktijdig meldingen op basis van account en meldingen over systeemonderhoud ontvangen. Wanneer een gebruiker een vergadering start, worden de meldingen in het deelvenster Meldingen geplaatst. De gebruiker kan de meldingen sluiten als hij of zij er later op wil reageren. De gebruiker kan ook voorkomen dat de meldingen opnieuw worden weergegeven in een vergadering. Zie Meerdere productmeldingen configureren voor meer informatie.

Verbeterde mogelijkheden voor beveiliging en beheer van vergaderingen
Verbeter de beveiliging van uw vergaderingen met geavanceerde beheerfuncties voor vergaderingen. Gebruik optionele wachtwoordbeveiliging om alleen uitgenodigde gebruikers toegang te bieden tot een vergadering en leid websessies waarin u de toegang van elk individu beheert om het risico van onbevoegde toegang te beperken. (Zie Deelnemers uitnodigen en toegang verlenen of weigeren .)

Optimale prestaties
Met automatische functies voor het voorkomen van storingen hoeft u tijdens uw vergaderingen niet bang te zijn voor onoverkomelijke problemen. Met Adobe Connect 8 kunt u vergaderingen moeiteloos en zonder verlies van service verplaatsen van niet- of slecht functionerende servers naar goed presterende servers.

Groter bereik dankzij verbeterde compatibiliteit met computerplatforms en apparaten

Integratie met mobiele apparaten
Vergroot het bereik van uw boodschap en verbeter de productiviteit van uw werknemers door ze vanaf mobiele apparaten direct te laten deelnemen aan webvergaderingen, webinars en eLearning-sessies. Adobe Connect 8 werkt op mobiele apparaten met Adobe Flash en bevat tevens de Adobe Connect Desktop-client voor apparaten met Adobe AIR.

Gebruikers in verschillende computeromgevingen ondersteunen
Lever geavanceerde inhoud aan organisaties die verschillende besturingssystemen en omgevingen gebruiken. Met ondersteuning voor Windows, Mac OS, Linux, Citrix XenApp6 en andere omgevingen biedt Adobe Connect 8 ongekende mogelijkheden voor platformonafhankelijke samenwerking.

Uitgebreide oplossingscapaciteit via flexibele, uitbreidbare architectuur

Programmeerinterfaces voor verbeterde uitbreidbaarheid
Gebruik voor Adobe Connect 8 gepubliceerde webservice-API´s (Application Programming Interfaces) voor het programmatisch beheren van een grote verscheidenheid aan taken, variërend van het beheren van gebruikers en plannen tot verifiëren en zoeken. Als u de mogelijkheden voor webconferenties wilt aanpassen aan de unieke vereisten van uw organisatie, kunt u de nieuwe SDK voor samenwerking in de Adobe Flex-ontwikkelomgeving gebruiken die door meer dan een miljoen ontwikkelaars wereldwijd wordt gebruikt.

XMPP-chatintegratie
Gebruik bestaande investeringen in de IM-infrastructuur om XMPP-chats met meerdere gebruikers in Adobe Connect 8 te ondersteunen.