Notities maken tijdens een vergadering

Gastheren en presentatoren gebruiken een pod Notities om tijdens een vergadering notities te maken die alle gebruikers kunnen zien. De notitie blijft de hele vergadering zichtbaar in een pod Notities, of totdat een presentator de notitie bewerkt of een andere notitie weergeeft. Een gastheer kan de pod Notities verwijderen uit de weergave of overschakelen op een andere ruimteschermindeling die de pod Notities niet bevat.

Als u een bericht invoert in de pod Notities van de ene schermindeling, zal dezelfde tekst verschijnen in andere schermindelingen met dezelfde pod. Met de optie Nieuwe notities toevoegen kunt u één exemplaar van een pod Notities maken, die in slechts één schermindeling wordt weergegeven.

Gastheren en presentatoren kunnen de pod Notities op verschillende manieren gebruiken:
  • om één vaste notitie te maken die tijdens de hele vergadering zichtbaar is voor de deelnemers;

• om meerdere pods Notities te maken en verschillende notities weer te geven;

• om de inhoud van een pod Notities te e-mailen of een tekstbestand te exporteren.

Opmerking: Adobe Connect-beheerders kunnen instellingen voor pods, voor delen en andere instellingen aanpassen om aan de voorschriften te voldoen. Deze instellingen beïnvloeden de schermindeling van vergaderruimten en de activiteiten die u kunt uitvoeren in deze ruimten. Zie Werken met compatibiliteits- en besturingsinstellingen voor meer informatie.

Een pod Notities maken

Een gastheer kan meerdere pods Notities met verschillende tekst maken en weergeven. U kunt verschillende pods Notities voor verschillende schermindelingen en vergaderingen gebruiken.

Kies in de menubalk boven aan het podium Pods > Notitie > Nieuwe notities toevoegen of kies Nieuwe notitie in het optiemenu van de pod Notities.

U kunt de naam van een pod Notities wijzigen en de pod verplaatsen en vergroten of verkleinen nadat u deze hebt gemaakt.

Een notitie toevoegen aan een pod Notities

1. Gastheren of presentatoren kunnen op een willekeurige positie in de pod Notities klikken.
  2. Typ de tekst die u in de pod Notities wilt weergeven.

De tekst van een notitie bewerken

Een gastheer, presentator of deelnemer met uitgebreide machtigingen kan de tekst in de pod Notities bewerken. (Zie Uitgebreide deelnemersmachtigingen toewijzen .) Alle wijzigingen zijn onmiddellijk zichtbaar voor deelnemers.

1. Klik in de pod Notities om de tekst te selecteren die u wilt bewerken.
  2. Bewerk de tekst of verander de grootte, stijl en kleur, met de opties boven aan de pod.

Selecteren welke pod Notities moet worden weergegeven

Een gastheer of presentator kan kiezen welke notities moeten worden weergegeven.

1. Kies Pods > Notities.
  2. Kies de naam van de notitie die u wilt weergegeven.

De naam van een pod Notities wijzigen

Als u een gastheer bent, kunt u een pod Notities nadat deze gemaakt is een andere naam geven.

Voer een van de volgende handelingen uit:
  • Dubbelklik op de naam van de notitie in de pod en typ een nieuwe naam.

• Kies Pods > Pods beheren, selecteer de pod Notities en klik op Hernoemen.

Een pod Notities verwijderen

1. Kies Pods > Pods beheren.
  2. Selecteer de pod Notities en klik op Verwijderen.

Notities exporteren naar een tekstbestand of e-mailen

Gastheren kunnen de inhoud van een pod Notities per e-mail verzenden. (De Connect Add-in moet geïnstalleerd zijn om deze optie te kunnen gebruiken.)

1. Klik op het podmenupictogram in de rechterbovenhoek van de pod.
  2. Selecteer Notities exporteren en vervolgens Opslaan als RTF (om een tekstbestand te maken) of Notitie e-mailen.