Werken met pods

Gastheren kunnen pods weergeven en verbergen, toevoegen, verwijderen, rangschikken en sorteren. Er kunnen meerdere versies tegelijkertijd van een pod worden weergegeven tijdens een vergadering (met uitzondering van de pods Deelnemers en Video).

Opmerking: Adobe Connect-beheerders kunnen instellingen voor pods, voor delen en andere instellingen aanpassen om aan de voorschriften te voldoen. Deze instellingen beïnvloeden de schermindeling van vergaderruimten en de activiteiten die u kunt uitvoeren in deze ruimten. Zie Werken met compatibiliteits- en besturingsinstellingen voor meer informatie.

Een pod weergeven of verbergen

• Om een pod weer te geven, selecteert u deze in het menu Pods. (Bij pods die meerdere keren kunnen voorkomen, selecteert u de naam in het submenu.)

Er staat een markering in het selectievakje naast de namen van de pods die tijdens de vergadering te zien zijn.

• U verbergt een pod door deze in het menu Pods te deselecteren. Klik anders op het menupictogram in de rechterbovenhoek van de pod en kies Verbergen.

Een pod toevoegen

1. Kies pods in de menubalk en kies de naam van een pod.
  2. Kies in het podsubmenu Nieuwe [podnaam] Pod.

Pods verplaatsen en vergroten of verkleinen

1. Kies in de menubalk Pods > Pods verplaatsen en vergroten of verkleinen. Wanneer de opdracht is ingeschakeld, wordt naast de opdracht een vinkje weergegeven.
  2. Als u een pod wilt verplaatsen, versleept u de titelbalk van de pod. Als u de grootte van een pod wilt wijzigen, versleept u de rechterbenedenhoek.

Een pod weergeven met de maximale grootte

Als u een pod maximaliseert, vult dit het hele browservenster.

1. Klik in de rechterbovenhoek van de pod op het menupictogram en selecteer Maximaliseren.
  2. U herstelt de oorspronkelijke afmetingen van de pod door weer op het menupictogram te klikken en Herstellen te selecteren.
Klik op de knop Volledig scherm om de pod Delen groter dan het browservenster te maken.

Pods organiseren

1. Klik in de menubalk op Pods > Pods beheren.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Als u pods wilt verwijderen, selecteert u deze in de lijst en klikt u op Verwijderen.

• Als u de naam van een pod wilt wijzigen, selecteert u deze in de lijst en klikt u op Naam wijzigen.

• Als u alle ongebruikte pods wilt vinden, klikt u op Ongebruikte selecteren. Eventuele ongebruikte pods worden gemarkeerd in de lijst links in het scherm. Klik op Verwijderen als u de ongebruikte pods wilt verwijderen.

3. Klik op Gereed.