Schermen delen

Als gastheer of presentator van een vergadering kunt u vensters, toepassingen of uw hele bureaublad delen met deelnemers tijdens een vergadering. Uw accountbeheerder kan de toepassingen en processen die u kunt delen beperken. Als u als deelnemer aan een vergadering een scherm wilt delen, moet u hiervoor toestemming krijgen van een gastheer of moet u door de gastheer worden bevorderd naar de functie van presentator of gastheer.

Wanneer u iets op uw computerscherm deelt, zijn alle acties die u uitvoert in het gedeelde gebied zichtbaar voor alle deelnemers aan de vergadering. Deelnemers volgen uw muisaanwijzer die over het scherm beweegt.

Een gastheer kan zijn of haar muisaanwijzer weergeven zonder het scherm te delen. Kies Vergadering > Voorkeuren en selecteer een optie onder Cursors van gastheer.

Als u een of meerdere gebieden deelt, moeten deze zichtbaar zijn op uw bureaublad zodat ze voor de andere deelnemers zichtbaar zijn in de pod Delen. Overlappende vensters op het bureaublad worden weergegeven als een blauw gearceerd patroon in de pod Delen.

Kwaliteit scherm delen optimaliseren (gastheer)

1. Kies Vergadering > Voorkeuren.
  2. Selecteer Instellingen kwaliteit en framesnelheid om de wisselwerking tussen kwaliteit en snelheid van de afbeelding in te stellen.

Als er voor de aanwezigen bijvoorbeeld grote vertragingen optreden om de wijzigingen op een gedeeld scherm te zien, kunt u de instelling Kwaliteit lager instellen. Of, als een vloeiend beeld belangrijk is voor een af te spelen video, verhoogt u de Framesnelheid.

Deze instellingen hebben invloed op de voorkeuren zoals ingesteld voor de Bandbreedte voor ruimte. ( Zie Bandbreedte van vergaderruimte instellen .)

Schermen delen (gastheer of presentator)

1. Voer een van de volgende handelingen uit om een pod Delen te openen:
    • Kies Schermindelingen > Delen.

• Kies Pods > Delen > Nieuw delen toevoegen.

2. Open het pop-upmenu in het midden van de pod Delen en selecteer Mijn scherm delen.
    Opmerking: als de pod Delen leeg is, bent u een deelnemer en mag u de pod niet delen.
  3. Zie Opties voor scherm delen .
  4. Klik onder aan het venster Delen starten op de knop Delen van scherm starten om te beginnen met delen.

Schermen delen (deelnemer)

1. Vraag een gastheer om uw naam te selecteren in de pod Deelnemers en klik op Verzoek scherm delen.
  2. De volgende waarschuwing verschijnt: “Delen van bureaublad beginnen?” Klik op Start.
  3. Zie Opties voor scherm delen .
  4. Klik onder aan het venster Delen starten op de knop Delen van scherm starten om te beginnen met delen.

Opties voor scherm delen

Bureaublad (of Bureaublad veilig delen)
Deelt de inhoud van uw bureaublad. Als u meer dan een monitor op uw scherm hebt aangesloten, wordt voor elke monitor een bureaublad weergegeven. Kies het bureaublad dat u wilt delen.

De optie voor beveiligd delen van het bureaublad wordt alleen weergegeven als de accountbeheerder beperkingen heeft ingesteld voor de toepassingen en processen die u kunt delen. Met de optie Bureaublad kunt u geoorloofde inhoud op uw bureaublad delen.

Windows
Deelt één of meerdere geoorloofde vensters die op uw computer geopend en actief zijn. Kies het venster dat of de vensters die u wilt delen.

Toepassingen
Deelt een geoorloofde toepassing en alle bijbehorende vensters die op uw computer geopend en actief zijn. Kies de toepassing of de toepassingen die u wilt delen.

Besturing van schermen delen

Terwijl u het scherm deelt, kunt u de besturing van het gedeelde bureaublad of venster of van de gedeelde toepassing overdragen aan een andere gastheer of presentator.

1. Begin met het delen van het scherm.
  2. Een gastheer of presentator klikt op Verzoek om besturing op de titelbalk van de pod Delen.
  3. Er verschijnt een verzoek in de rechterbovenhoek van het venster van de vergaderruimte. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Klik op Accepteren om de besturing van het scherm toe te staan.

• Klik op Accepteren om de besturing van het scherm te weigeren.

Verzoek indienen voor besturing van een gedeeld scherm

Gastheren en presentatoren kunnen een verzoek voor besturing van het scherm indienen, maar het verzoek moet worden ingewilligd. Besturing is niet mogelijk zonder toestemming.

Klik op de knop Verzoek om besturing op de titelbalk van de pod Delen.

Als het verzoek is geaccepteerd, wordt u in een bericht geïnformeerd dat u de besturing van het scherm hebt. De knop Verzoek om besturing verandert in de knop Besturing opheffen. U kunt nu de besturing van het gedeelde scherm overnemen.

De besturing van een gedeeld scherm opheffen

Klik op de knop Besturing opheffen in de besturingsstrook van de pod Delen (of in het meldingsvenster) om de besturing terug te geven aan de oorspronkelijke gastheer of presentator van het gedeelde scherm.

Weergave van een gedeeld scherm wijzigen

Als u een scherm weergeeft dat door een andere presentator wordt gedeeld, kunt u het scherm schalen zodat het helemaal in de pod Delen past of inzoomen voor een duidelijker beeld.

Kies in de rechterbovenhoek van de pod Delen de optie Weergave wijzigen en selecteer Passend maken of Inzoomen.

Voorbeeld van gedeeld scherm

Als u een toepassing, venster of bureaublad van uw computer deelt, ziet u een voorbeeld die weergeeft wat de deelnemers in hun pod Delen zien.

Klik in de rechterbovenhoek van de pod Delen op het menupictogram en selecteer Voorbeeld scherm.