Een document delen of PDF

Als gastheer of presentator kunt u documenten delen die naar de inhoudsbibliotheek zijn geüpload of documenten rechtstreeks vanaf de computer delen. Het delen van documenten via de inhoudsbibliotheek heeft de volgende voordelen ten opzichte van het delen via uw scherm:

• Een betere en betrouwbaardere weergave voor deelnemers

• Minder bandbreedte vereist voor presentatoren en deelnemers

• Meer navigatieopties in de zijbalk van Adobe Presenter

• Documenten vooraf laden en organiseren in de vergaderruimte

• Eenvoudigere presentatie met meerdere presentatoren

Als u het delen uitschakelt, de inhoud in een pod Delen wijzigt of de pod Delen sluit, blijft het document deel uitmaken van de vergaderruimte en kan het opnieuw worden weergegeven. Als u een gedeeld document wilt bewerken, moet u het brondocument bewerken en dit opnieuw in de vergadering laden.

PDF's in Adobe Connect

PDF-bestanden worden in de inhoudsbibliotheek opgeslagen als PDF-bestanden. Wanneer PDF-bestanden worden gedeeld in een vergaderruimte, worden deze geconverteerd naar SWF-bestanden ter ondersteuning van gesynchroniseerde navigatie- en whiteboardfuncties.

Gastheren en presentatoren kunnen PDF-bestanden downloaden vanuit de pod voor delen. Deelnemers kunnen PDF-bestanden downloaden als gastheren en presentatoren op de knop Sync klikken om de gesynchroniseerde weergave uit te schakelen.

PDF-portfolio's en PDF-bestanden die met een wachtwoord beveiligd zijn, kunnen niet worden geconverteerd naar SWF-bestanden, zodat deze niet kunnen worden gedeeld in Connect. Bovendien worden bepaalde PDF-functies niet ondersteund bij het delen van PDF-bestanden in Connect. In bepaalde gevallen worden objecten uit het PDF-bestand verwijderd of wordt er een eenvoudige voorvertoning van een afbeelding weergegeven.

De volgende objecten worden verwijderd in Connect:

• Opmerkingentekst (alleen het pictogram van de plaknotitie wordt weergegeven)

• Bijlagen

• Bladwijzers

• Audioclips (alleen het pictogram van de knop Afspelen wordt weergegeven)

Voor de volgende objecten wordt een eenvoudige voorvertoning van een afbeelding (een afbeelding die het object vertegenwoordigt) weergegeven in Connect:

• Formulieren

• 3D-objecten

• Multimediaobjecten (audio-, video- en SWF-bestanden)

Documenten delen

Als gastheer of presentator kunt u de volgende bestandstypen delen vanuit de inhoudsbibliotheek of vanaf uw computer: PPT, PPTX, Adobe PDF, SWF, FLV, JPEG en MP3 . De inhoudsbibliotheek is beschikbaar in Adobe Connect Central

Opmerking: u maakt in Adobe Presenter presentaties op basis van PowerPoint-presentaties. Adobe Connect ondersteunt geen JPEG-bestanden met progressieve scan.
  1. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Open in een lege pod Delen het pop-upmenu in het midden en selecteer Document delen.

• Klik in de rechterbovenhoek van de pod Delen op het menupictogram en kies Delen > Document.

2. Selecteer een van de volgende opties:
    Whiteboards
    Geeft whiteboards weer die gemaakt zijn voor de huidige vergadering.

Bestanden uploaden
    Geeft geüploade inhoud weer voor de huidige vergadering.

Klik op Bladeren op mijn computer om inhoud voor de huidige vergadering te uploaden. Het document wordt toegevoegd aan de map Geüploade inhoud die bij de vergadering hoort in Adobe Connect Central. Een beheerder kan het document verplaatsen naar de map Gedeelde inhoud om het document beschikbaar te stellen voor andere vergaderingen.

Mijn inhoud
    Geeft de inhoud in uw gebruikersmap in Connect Central weer.

Gedeelde inhoud
    Geeft de inhoud in Connect Central weer die beschikbaar is voor alle accounthouders met de juiste machtigingen.

Inhoud gebruiker
    Geeft de inhoud van andere gebruikersmappen in Connect Central weer. Als u de inhoud in de map van een andere gebruiker wilt weergeven, moet u een weergavemachtiging van die gebruiker hebben.

3. Kies het document dat u wilt delen en klik op Openen.

Het geselecteerde document wordt weergegeven in de pod Delen. De documentnaam wordt weergegeven in de titelbalk van de pod.

Weergavesynchronisatie uitschakelen voor documenten

Standaard wordt in Adobe Connect de weergave van documenten gesynchroniseerd, zodat de deelnemers hetzelfde frame zien als de presentator. Een gastheer of presentator kan de knop Sync gebruiken om de synchronisatie uit te schakelen, zodat de deelnemers in hun eigen tempo door de presentatie of de PDF-documenten kunnen bladeren.

Opmerking: De knop Sync wordt alleen weergegeven wanneer u inhoud met meerdere frames in de pod Delen hebt geladen.
Wanneer inhoud in de pod Delen is geladen, klikt u op de knop Sync in de rechterbenedenhoek om synchronisatie uit te schakelen. De besturingselementen voor het afspelen van de presentatie staan onderaan in de pod Delen.