Presentaties delen

Voor gastheren of presentatoren die een presentatie delen in de pod Delen, zijn speciale besturingselementen beschikbaar om te navigeren en de presentatie weer te geven. Een presentatieschermindeling heeft de volgende gebieden:
Presentatie
Het hoofdonderdeel van het venster waarin de presentatiedia's worden weergegeven.

Presentatiezijbalk
Een gebied aan de rechterkant (standaardlocatie) van het browservenster waarin de naam van de presentatie, de presentatorgegevens en de tabbladen Overzicht, Miniatuur, Notities en Zoeken worden weergegeven (als deze tabbladen zijn opgenomen in het thema van de presentatie). Als er geen zijbalk is, klikt u op Zijbalk tonen , linksonder van de presentatie.

Besturingsbalk presentatie
Een balk onder aan de presentatie waarmee u het afspelen van de presentatie, de audio, bijlagen en schermgrootte regelt. Alleen gastheren kunnen deze besturingsbalk zien, tenzij een gastheer de balk voor de deelnemers weergeeft. (Als u alle werkbalkopties van de presentatie wilt zien, dient u het presentatiebestand te laden in de inhoudsbibliotheek van Adobe Presenter. Als u het PowerPoint PPT- of PPTX-bestand rechtstreeks van uw computer laadt in de pod Delen, zijn niet alle opties op de presentatiewerkbalk zichtbaar. U kunt ook in de rechterbenedenhoek van de presentatie op Synchroniseren klikken.

Opmerking: Adobe Connect-beheerders kunnen instellingen voor pods, voor delen en andere instellingen aanpassen om aan de voorschriften te voldoen. Deze instellingen beïnvloeden de schermindeling van vergaderruimten en de activiteiten die u kunt uitvoeren in deze ruimten. Zie Werken met compatibiliteits- en besturingsinstellingen voor meer informatie.

Het tabblad Overzicht van de presentatie gebruiken

Bij de meeste presentaties staat het tabblad Overzicht op de zijbalk. Op het tabblad Overzicht staan de titel en de duur van elke dia. U kunt het tabblad Overzicht gebruiken om informatie weer te geven en naar een specifieke dia in de presentatie te gaan. De huidige dia wordt aangegeven met een glanzende kleur die u in het thema kunt wijzigen. U kunt de overzichtmarkering weergeven voor alle deelnemers, of alleen voor gastheren en presentatoren.

1. Klik in de zijbalk aan de rechterkant op het tabblad Overzicht.
  2. Als u een dia in de presentatie wilt verplaatsen, klikt u op de diatitel op het tabblad Overzicht.
  3. Als u de volledige diatitel wilt weergeven, plaatst u de aanwijzer boven de titel.

Het tabblad Miniatuur van de presentatie gebruiken

Op de zijbalk van de presentatie kan het tabblad Miniatuur aanwezig zijn. Op het tabblad Miniatuur ziet u een kleine afbeelding van elke dia, de diatitel en de diaduur. De huidige dia wordt aangegeven met een glanzende kleur die u in het thema kunt wijzigen. U kunt het tabblad Miniatuur gebruiken om snel de inhoud van elke dia weer te geven en naar een specifiek dia in de presentatie te gaan.

Opmerking: als u uw presentaties rechtstreeks uploadt vanaf uw computer naar een vergadering, wordt het tabblad Miniatuur niet weergegeven. Adobe raadt u aan presentaties aan een vergadering toe te voegen vanuit de inhoudsbibliotheek.
  1. Klik in de zijbalk aan de rechterkant op het tabblad Miniatuur.
  2. Als u een dia wilt verplaatsen, klikt u op de titel van de dia op het tabblad Miniatuur.
  3. Als u de diatitel wilt weergeven, plaatst u de aanwijzer boven de titel.

Notities van de presentatiedia weergeven

Wanneer u een presentatie maakt in PowerPoint, kunt u notities voor aparte dia's maken. Als er dianotities aanwezig zijn, kunt u deze weergeven in de presentatie. Dianotities worden weergegeven aan de rechterkant van het presentatievenster. U kunt het formaat van de tabblad met dianotities niet wijzigen.

Klik in de zijbalk aan de rechterkant op het tabblad Notities.

De complete notitietekst wordt weergegeven. De tekst is niet opgemaakt en kan niet rechtstreeks op het tabblad worden bewerkt.

Tekst in een presentatie zoeken

1. Klik in de zijbalk aan de rechterkant op het tabblad Zoeken.
  2. Typ de tekst die u wilt zoeken rechtstreeks in het tekstvak.
  3. Klik op Zoeken .
  4. De zoekresultaten worden onder het tekstvak weergegeven. Klik op een diatitel in de resultatenlijst om die dia weer te geven.

Opties van de presentatiewerkbalk

U kunt de stijl en het afspelen van de presentatie bepalen met de werkbalk die zich onder aan de presentatie bevindt. (Als u alle werkbalkopties van de presentatie wilt zien, dient u het presentatiebestand te laden in de inhoudsbibliotheek van Adobe Presenter. Als u het PowerPoint PPT- of PPTX-bestand rechtstreeks van uw computer laadt in de pod Delen, zijn niet alle opties op de presentatiewerkbalk zichtbaar. U moet wellicht ook op Sync  klikken.)

Afspelen/Pauzeren
Hiermee onderbreekt en hervat u het afspelen van de huidige dia.

Vorige
Hiermee gaat u terug naar de vorige dia in de presentatie.

Volgende
Hiermee gaat u naar de volgende dia in de presentatie.

De diavoortgangsbalk
Hiermee toont en bepaalt u de afspeellocatie in de huidige dia. De positiemarkering verplaatst zich wanneer de dia wordt afgespeeld. U kunt de markeringspijl in de huidige dia naar voren of achteren slepen om uw afspeellocatie te wijzigen. U kunt tevens op een specifieke locatie op de voortgangsbalk klikken om de plaats van de diamarkering te verplaatsen en de dia vanaf die positie af te spelen.

Huidig dianummer
Hiermee geeft u het nummer van de huidige dia en het totale aantal dia's weer (bijvoorbeeld dia 2/10).

Status
Hiermee geeft u de status van de huidige dia weer, zoals Afspelen, Gestopt, Geen audio of Presentatie voltooid.

Tijd
Hiermee geeft u de huidige diatijd en de totale afspeeltijd van de dia weer (bijvoorbeeld 00,02/00,05).

Audiovolume
Hiermee geeft u het volume weer dat voor de dia is ingesteld.

Bijlagen
Hiermee geeft u een klein venster weer waarin de toegevoegde bijlagen staan (bijvoorbeeld documenten, spreadsheets, afbeeldingen, URL's).

Zijbalk weergeven/verbergen
Hiermee geeft u de zijbalk weer of verbergt u deze.