Beheerders maken

Beheerders zijn de gebruikers die Adobe Connect voor hun gehele onderneming beheren. Beheerders kunnen gebruikersaccounts maken, verwijderen en beheren. Ze beheren bovendien de machtigingen voor individuele gebruikers en groepen. Ze voeren deze taken uit met gebruik van de webtoepassing Connect Central.

Adobe Connect onderscheidt twee beheerderniveaus: beheerders en beperkte beheerders. Beheerders beschikken over volledige beheerdersbevoegdheden;beperkte beheerders hebben minder beheerdersbevoegdheden. Beheerders kunnen machtigingen voor beperkte beheerders instellen.

De eerste beheerder wordt gemaakt tijdens de installatie van Adobe Connect of wanneer de account wordt gemaakt. De beheerder kan vervolgens aanvullende beheerders en beperkte beheerders maken. Een beheerder kan bijvoorbeeld een beperkte-beheerderaccount instellen voor Help Desk-medewerkers die ondersteuning bieden aan gebruikers van Adobe Connect.

Een beheerder maken

1. Meld u aan bij Connect Central.
  2. Klik op Beheer > Gebruikers en groepen.
  3. Selecteer een gebruiker en klik op Informatie.
  4. Klik op Groepslidmaatschap bewerken.
  5. Selecteer de groep Beheerders en klik op Toevoegen.

Een beperkte beheerder maken

1. Meld u aan bij Connect Central.
  2. Klik op Beheer > Gebruikers en groepen.
  3. Selecteer een gebruiker en klik op Informatie.
  4. Klik op Groepslidmaatschap bewerken.
  5. Selecteer de groep Beheerders, beperkt en klik op Toevoegen.

Machtigingen instellen voor de groep met beperkte beheerders

1. Meld u aan bij Connect Central.
  2. Klik op Beheer > Gebruikers en groepen.
  3. Selecteer Beheerders, beperkt en klik op Informatie.
  4. Klik op Beperkte beheerdersbevoegdheden bewerken.
  5. Selecteer de selectievakjes naast de machtigingen die u in de volgende secties wilt verlenen en klik op Opslaan.
    Gebruikers en groepen
    Als u Gebruikersgegevens weergeven inschakelt, kunnen beperkte beheerders groeps- en gebruikersgegevens weergeven op het tabblad Beheer > Gebruikers en groepen.

Als u Wachtwoord opnieuw instellen inschakelt, kunnen beperkte beheerders een tijdelijk wachtwoord creëren voor een gebruiker. Zie Gebruikersgegevens bewerken .

Als u Huidige gebruikers en groepen wijzigen inschakelt, kunnen beperkte beheerders gebruikers- en groepsgegevens bewerken. Zie Gebruikers en groepen beheren .

Als u Gebruikers en groepen toevoegen met gebruik van webinterface inschakelt, kunnen beperkte beheerders de interface Beheer > Gebruikers en groepen gebruiken. Als u Gebruikers en groepen toevoegen met gebruik van CSV-import inschakelt, kunnen beperkte beheerders gebruikers en groepen importeren uit een CSV-bestand (een bestand waarin waarden door komma's worden gescheiden). Zie Gebruikers en groepen maken en beheren .

Als u Gebruikers en groepen verwijderen inschakelt, kunnen beperkte beheerders gebruikers en groepen verwijderen. Zie Gebruikers en groepen beheren .

Als u Gebruikersprofielvelden wijzigen inschakelt, hebben beperkte beheerders toegang tot het tabblad Beheer > Gebruikers en groepen > Gebruikersprofiel aanpassen. Zie Gebruikersprofielvelden aanpassen .

Als u Aanmeldings- en wachtwoordbeleid wijzigen inschakelt, hebben beperkte beheerders toegang tot het tabblad Beheer > Gebruikers en groepen > Aanmelding- en wachtwoordregels bewerken. Zie Beleid voor aanmelding en wachtwoorden instellen .

Als u Kostenplaatsen inschakelt, hebben beperkte beheerders toegang tot het tabblad Beheer > Gebruikers en Groepen > Kostenplaatsen. Zie Vergaderingsminuten toewijzen aan kostenplaatsen .

Accountbeheer
    Als u Accountinformatie bewerken inschakelt, krijgen beperkte beheerders toegang tot het tabblad Beheer > Account > Informatie bewerken, zodat ze de standaardtaal, de tijdzone en het gebruikersbeleid voor gebeurtenissen van een account kunnen bewerken. Beperkte beheerders kunnen ook de gegevens van de primaire contactpersoon voor een account bewerken.

Als u Meldingen ontvangen over accountcapaciteit en -verloop inschakelt, hebben beperkte beheerders toegang tot het tabblad Beheer > Account > Meldingen. Zie Instellingen voor accountmeldingen bewerken .

Aanpassing
    Zo geeft u beperkte beheerders toegang tot het tabblad Beheer > Aanpassing als de aanpassingsfunctie is ingeschakeld voor de desbetreffende account. Zie De branding van een account aanpassen .

Rapporten
    Als u Schijfgebruik en rapporten weergeven inschakelt, kunnen beperkte beheerders rapporten weergeven in de volgende secties van Connect Central: Beheer > Account > Schijfgebruik; Beheer >  Account > Rapporten en Beheer > Beheerdashboard.

Als u Systeemverbruiksrapporten weergeven inschakelt, kunnen beperkte beheerders systeemverbruiksrapporten weergeven in de wizard Rapporten (die u opent door te klikken op het tabblad Rapporten in Connect Central). Zie Rapporten genereren in Connect Central .

Compatibiliteit en besturing
    Met deze optie geeft u beperkte beheerders toegang tot het tabblad Beheer > Compatibiliteit en besturing om ervoor te zorgen dat de account voldoet aan de regeringsnormen voor privacy, communicatie en archivering. Zie Werken met compatibiliteits- en besturingsinstellingen .

Machtigingen
    Met deze optie staat u beperkte beheerders toe machtigingen in te stellen voor de inhoud in de bibliotheken voor inhoud, trainingen, vergaderingen, seminarruimten en gebeurtenisbeheer in Connect Central. Kies Machtigingen instellen in de bibliotheek. Zie Machtigingen instellen voor inhoudsbestanden en -mappen .

6. Klik op Opnieuw instellen op Standaard om de standaardmachtigingen van beperkte beheerders opnieuw in te stellen.