Gebruikersgegevens bewerken

Als beheerder kunt u de onderdelen van een gebruikersaccount aanpassen. U kunt alle gegevens die u hebt toegevoegd in de aangepaste gebruikersprofielvelden wijzigen.

U kunt het wachtwoord van een gebruiker echter niet wijzigen. Hoewel u een tijdelijk wachtwoord aan een nieuwe gebruiker kunt toewijzen wanneer u de account voor deze gebruiker maakt, kunt u dit wachtwoord naderhand niet wijzigen. Ook als de gebruiker het wachtwoord is vergeten, kunt u het niet wijzigen. De gebruiker moet in dat geval klikken op de koppeling “Wachtwoord vergeten? Hier klikken” wanneer hij of zij zich aanmeldt bij Adobe Connect. Niemand kan het wachtwoord van een andere gebruiker wijzigen; u kunt alleen uw eigen wachtwoord veranderen.

Gebruikersgegevens wijzigen

1. Klik op het tabblad Beheer boven in het venster Connect Central.
  2. Klik op Gebruikers en groepen.
  3. Selecteer de naam van de gebruiker en klik op Informatie onder aan de lijst.

Klik zo nodig op Zoeken en typ de naam van de gebruiker in het tekstvak Zoeken om de naam in de lijst te zoeken.

4. In het gebied Aanmelding en wachtwoord zijn de volgende opties beschikbaar:
    • Klik op Een koppeling verzenden voor het opnieuw instellen van het wachtwoord van deze gebruiker als u een koppeling naar een gebruiker wilt versturen waarmee de gebruiker zijn of haar wachtwoord opnieuw kan instellen. U ontvangt een bevestiging nadat de e-mail is verstuurd. Klik op OK om terug te keren naar de pagina Gebruikersgegevens.

• Klik op Tijdelijk wachtwoord voor deze gebruiker instellen als u een tijdelijk wachtwoord wilt instellen voor deze gebruiker dat u rechtstreeks (bijvoorbeeld via de telefoon) aan hem of haar kunt doorgeven. De pagina met het tijdelijke wachtwoord wordt met een door het systeem gegenereerd wachtwoord voor deze gebruiker weergegeven. Klik op Opslaan om terug te keren naar de pagina Gebruikersgegevens.

5. Klik op de koppeling Informatie bewerken.
  6. Bewerk de gewenste velden.
  7. Klik op Opslaan.

Een manager toewijzen aan een gebruiker

1. Klik op het tabblad Beheer boven in het venster Connect Central.
  2. Klik op Gebruikers en groepen.
  3. Selecteer de naam van de gebruiker en klik op Informatie onder aan de lijst.

Klik zo nodig op Zoeken en typ de naam van de gebruiker in het tekstvak Zoeken om de naam in de lijst te zoeken.

4. Klik op de koppeling Manager selecteren.
  5. Selecteer in de lijst Mogelijke managers de manager aan wie u deze gebruiker wilt toewijzen.

Als u naar een naam in de lijst wilt zoeken, klikt u op Zoeken onder in het venster en voert u de gewenste naam in.

6. Klik op de knop Manager instellen.

Als u deze manager uit de lijst wilt verwijderen, selecteert u de naam en klikt u op Manager verwijderen; herhaal stap 5 en 6 als u de manager wilt vervangen.

Een gebruiker aan een groep toewijzen

1. Klik op het tabblad Beheer boven in het venster Connect Central.
  2. Klik op Gebruikers en groepen.
  3. Selecteer de naam van de gebruiker en klik op Informatie onder aan de lijst.

Klik zo nodig op Zoeken en typ de naam van de gebruiker in het tekstvak Zoeken om de naam in de lijst te zoeken.

4. Klik op de koppeling Lidmaatschap groep bewerken.
  5. Selecteer in de lijst Mogelijke groepen elke groep waaraan u deze gebruiker wilt toewijzen. Ga hierbij als volgt te werk:
    • Houd Ctrl ingedrukt en klik of houd Shift ingedrukt en klik als u meerdere groepen wilt selecteren.

• Dubbelklik op de naam van een groep om de groep uit te breiden en individuele namen te selecteren. Dubbelklik op Eén Niveau Omhoog in de lijst als u wilt terugkeren naar de oorspronkelijke lijst.

• Als u naar een naam in de lijst wilt zoeken, klikt u op Zoeken onder aan het venster en voert u de gewenste naam in.

6. Klik op Toevoegen.

Als u een groep uit dit venster wilt verwijderen, selecteert u de groep en klikt u op Verwijderen.

Een gebruiker uit een groep verwijderen

1. Klik op het tabblad Beheer boven in het venster Connect Central.
  2. Klik op Gebruikers en groepen.
  3. Selecteer de naam van de gebruiker en klik op Informatie onder aan de lijst.

Klik zo nodig op Zoeken en typ de naam van de gebruiker in het tekstvak Zoeken om de naam in de lijst te zoeken.

4. Klik op de koppeling Lidmaatschap groep bewerken.
  5. Selecteer in het venster Huidig groepslidmaatschap de groep waaruit u deze gebruiker wilt verwijderen. Ga hierbij als volgt te werk:
    • Houd Ctrl ingedrukt en klik of houd Shift ingedrukt en klik als u meerdere groepen wilt selecteren.

• Als u naar een naam in de lijst wilt zoeken, klikt u op Zoeken onder in het venster en voert u de gewenste naam in.

6. Klik op Verwijderen.

Gasten omzetten in volledige gebruikers of volledige gebruikers omzetten in gasten

U kunt gasten omzetten in volledige gebruikers of volledige gebruikers omzetten in gasten. Volledige gebruikers kunnen zich aanmelden bij Connect Central, gasten kunnen dit niet. Volledige gebruikers staan bovendien op de lijsten met inschrijvingen en machtigingen. Wellicht wilt u gasten omzetten in volledige gebruikers, bijvoorbeeld wanneer u een gebeurtenis hebt verzorgd waarvoor veel gasten waren geregistreerd die u nu als volledige gebruikers wilt instellen.

1. Selecteer het tabblad Beheer in Connect Central.
  2. Selecteer Gebruikers en groepen.
  3. Klik op Gasten beheren.
  4. Selecteer een gast in de lijst Huidige gasten of selecteer een gebruiker in de lijst Huidige gebruikers.
  5. Klik op Omzetten in gebruiker of Omzetten in gast.