Een gebruikersaccount verwijderen

Als beheerder kunt u elke gebruikersaccount verwijderen. Nadat een gebruikersaccount is verwijderd, wordt deze gebruiker definitief uit het systeem verwijderd en gebeurt het volgende:

• De gebruiker wordt verwijderd uit alle groepslijsten.

• De gebruiker wordt verwijderd uit de lijst met ingeschreven personen voor alle cursussen.

• Rapporten voor de gebruiker zijn niet meer beschikbaar.

• Als de verwijderde gebruiker een manager is, is bij directe ondergeschikten het veld Manager nu leeg.

• Als de verwijderde gebruiker inhoud heeft gemaakt, wijst u een andere gebruiker toe voor het beheren van die inhoud.

Als de gebruiker lid is van een geïntegreerde groep, krijgt de groep één lid terug. Als de verwijderde gebruiker bijvoorbeeld lid was van de groep Auteurs, kan aan de groep Auteurs een nieuwe gebruiker worden toegevoegd.

1. Klik op het tabblad Beheer boven in het venster Connect Central.
  2. Klik op Gebruikers en groepen.
  3. Klik zo nodig op Zoeken en typ de naam van de gebruiker in het tekstvak Zoeken om de naam in de lijst te zoeken.
  4. Selecteer de naam van de gebruiker. (U kunt meerdere gebruikers selecteren door Ctrl ingedrukt te houden en te klikken. Als u meer dan een gebruiker tegelijk wilt verwijderen, houdt u Shift ingedrukt wanneer u klikt.)
  5. Klik op Verwijderen onder aan de lijst.
  6. Klik op de pagina waar u het verwijderen moet bevestigen op Verwijderen om de gebruiker te verwijderen of op Annuleren om de bewerking te annuleren.