Werken in Connect Central

Connect Central is een webtoepassing om met Adobe Connect-accounts te werken. Beheerders kunnen met Connect Central een account en de gebruikers ervan beheren. Vergaderingsgastheren kunnen met Connect Central vergaderingen maken en plannen. Trainingsmanagers kunnen met Connect Central cursussen maken en deelnemers inschrijven.

Meld u aan bij Connect Central

1. Typ in een browservenster de URL van de account die in de welkomstmail wordt vermeld.
  2. Voer op de aanmeldingspagina uw aanmeldingsgegevens en wachtwoord in.
  3. Klik op Aanmelden.

Uw profiel bewerken

1. Klik in Connect Central op Mijn profiel.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Klik op Mijn profiel om uw gebruikersgegevens weer te geven.

• Klik op Mijn wachtwoord wijzigen om uw wachtwoord te wijzigen.

• Klik op Mijn voorkeuren bewerken om de tijdzone en taal aan te passen.

• Klik op Mijn audioprofielen om een audioprofiel voor een audioconferentie te selecteren of maken.

• Klik op Mijn audioprofielen om uw eigen audioproviders te selecteren of te maken. Deze providers zijn niet beschikbaar voor ander gebruikers van de account.

• Klik op Groepslidmaatschappen om uw groepslidmaatschappen weer te geven.

• Klik op Organisatie om gegevens over uw manager en teamleden weer te geven.

Versienummer Adobe Connect bepalen

Het kan handig zijn te weten wat uw versienummer is, vooral wanneer u contact opneemt met de technische ondersteuning van Adobe Connect of als u melding wilt maken van problemen met een toepassing.

Voer een van de volgende handelingen uit:
  • Ga naar de aanmeldingspagina van Connect Central en houd het invoegpunt boven de Help-koppeling. Het versienummer wordt weergegeven.

• Typ http://<connect_url>/version.txt in het adresveld van een webbrowser en druk op Ga.

Inhoud doorzoeken

1. Start Connect Central.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit om te zoeken in inhoud waartoe u toegangsrechten hebt:
    • Typ trefwoorden rechtstreeks in het tekstvak Zoek op de startpagina om de inhoud te doorzoeken.

• Klik op Geavanceerd zoeken.

3. Als u in stap 2 Geavanceerd zoeken hebt geselecteerd, voert u een van de volgende handelingen uit:
    • Selecteer Zoeken binnen inhoud om te zoeken in opnamen, cursussen, presentaties of in alle drie. Gebruik desgewenst het menu Tonen om uw zoekopdracht te verfijnen.

• Selecteer Titels en beschrijvingen doorzoeken om te zoeken in inhoud, vergaderingen, trainingen, seminars, mappen of in al deze opties. Gebruik desgewenst het menu Tonen, het menu Veld en het veld Gemaakt op om uw zoekopdracht verder te verfijnen.

4. Typ trefwoorden in het zoekveld en klik op Zoeken.

In het onderste deelvenster worden gedetailleerde resultaten vermeld. Klik op een kolomkop om de resultaten te sorteren.

5. (Optioneel) Klik op de naam van een onderwerp om dit te openen. Klik op een bovenliggende map om de map met het onderwerp te openen.
    Opmerking: het is mogelijk dat u wel toegang hebt tot een object, maar niet tot de map die het object bevat.

Pictogrammen in Connect Central

In Connect Central worden vergaderingen, seminars, presentaties, cursussen en studieprogramma's aangegeven met pictogrammen.

Cursus
Dit is een presentatie die betrekking heeft op een groep ingeschreven studenten, waarbij voor elke student gegevens worden bijhouden. De cursus kan zelfstandig worden gebruikt of deel uitmaken van een studieprogramma.

Studieprogramma
Dit is een reeks cursussen en ander studiemateriaal aan de hand waarvan studenten scholing krijgen. Een studieprogramma kan inhoud, presentaties, vergaderingen en seminars van Adobe Connect bevatten, evenals externe inhoud, zoals sessies in een lesruimte of literatuurlijsten.

Externe training
Externe training in een studieprogramma is training die plaatsvindt buiten Connect, zoals onderwijs in een lesruimte.

Gebeurtenis
Tot Adobe Connect-gebeurtenissen behoren registratie, uitnodigingen, herinneringen en rapportage. Gebeurtenissen hebben meestal betrekking op grote aantallen deelnemers en zijn gebaseerd op een Adobe Connect-vergadering, -seminar, -presentatie of -training.

Vergadering
Dit is een onlinevergadering in realtime, waarin een gastheer of presentator dia's of multimediapresentaties kan weergeven, schermen kan delen, kan chatten en live-audio en -video kan uitzenden.

Virtuele lesruimte
Een onlinelesruimte met aanpasbare lay-outs en opnieuw bruikbare gearchiveerde inhoud. Virtuele lesruimten hebben audio- en videocapaciteiten en brainstormruimten voor samenwerkingsgericht leren.

Seminar
Een seminar is een geplande vergadering die wordt verzorgd voor minimaal 50 deelnemers en waarvoor weinig inbreng van de deelnemers is vereist.

Archief
Dit is een opgenomen seminar of vergadering die door gebruikers kan worden weergegeven op een voor hen gunstig moment.

Authorware-inhoud
Dit zijn bestanden die zijn gemaakt in Macromedia Authorware van Adobe. Authorware is een visueel hulpprogramma voor het maken van e-learningtoepassingen.

Presentatie
Dit is een presentatie die is gemaakt in Adobe Presenter, een insteekmodule voor Microsoft PowerPoint waarmee gebruikers audio, quizzen en visuele kenmerken kunnen toevoegen aan een PowerPoint-presentatie. Wanneer u PPT- en PPTX-bestanden uploadt naar Adobe Connect, worden deze omgezet in presentaties.

Afbeeldingsbestand (.jpeg, .gif, .png, .bmp)
Afbeeldingsbestanden kunnen bestaan uit tekeningen, foto's, grafieken, pictogrammen of elk ander type afbeelding.

FLV-bestand
Dit is een videobestand.

HTML-bestand
Dit een bestand dat de structuur en indeling van een webdocument bepaalt door middel van uiteenlopende codes.

MP3-bestand
Dit is een audiobestand.

PDF-bestand
Een Adobe PDF-bestand.

SWF-bestand
Dit is een Flash Player-multimediabestand.