Brainstormruimten

Brainstormruimten zijn subruimten die binnen een vergadering of trainingssessie kunnen worden gemaakt. Dit is handig als u grote groepen wilt opdelen in kleinere discussie- of werkgroepen. Brainstormruimten kunnen worden gebruikt in vergaderingen en trainingssessies met maximaal tweehonderd personen. Gastheren kunnen maximaal twintig brainstormruimten maken per vergadering of trainingssessie.

Als er bijvoorbeeld 20 personen deelnemen aan een sessie, kunt u vier brainstormruimten maken en vijf aanwezigen naar elke ruimte verplaatsen. In de brainstormruimten kunnen de aanwezigen met elkaar spreken (afhankelijk van de audioconfiguratie), de chatpod gebruiken, samenwerken op een whiteboard en hun schermen delen. De gastheer kan alle brainstormruimten bezoeken om hulp te bieden en vragen te beantwoorden.

Wanneer het werk in de brainstormruimten voltooid is, kan de gastheer de brainstormsessie beëindigen. De aanwezigen keren dan terug naar de hoofdruimte. Gastheren kunnen de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in de brainstormruimten met iedereen delen. Indien noodzakelijk, kan de gastheer aanwezigen terugsturen naar dezelfde brainstormruimten. Als een ruimte weer wordt gebruikt, kan ook de schermindeling en de inhoud van de ruimte weer worden gebruikt. (De toewijzing van aanwezigen aan brainstormruimten blijft echter niet behouden.)

Wanneer een audioconferentie wordt uitgevoerd, kan het aantal brainstormruimten niet het aantal overschrijden dat wordt ondersteund door de audioprovider. Als in een van de brainstormruimten het maximale aantal gebruikers wordt overschreden dat wordt ondersteund door de audioprovider, kunnen er geen brainstormruimten worden gestart.

Opmerking: Adobe Connect-beheerders kunnen instellingen voor pods, voor delen en andere instellingen aanpassen om aan de voorschriften te voldoen. Deze instellingen beïnvloeden de schermindeling van vergaderruimten en de activiteiten die u kunt uitvoeren in deze ruimten. Zie Werken met compatibiliteits- en besturingsinstellingen voor meer informatie.