Opiniepeilingen houden onder deelnemers

Gastheren en presentatoren kunnen de pod Opiniepeiling gebruiken om vragen of opiniepeilingen te maken voor deelnemers, en de resultaten ervan weer te geven. Alleen gastheren en presentatoren kunnen opiniepeilingen houden en instellen hoe deze peilingen te zien zijn voor deelnemers aan een vergadering. Gastheren kunnen tevens stemmen uitbrengen.

Opiniepeilingen zijn handig als u tijdens een vergadering meteen feedback over de gepresenteerde gegevens wilt. U kunt opiniepeilingen ook gebruiken na afloop van de vergadering als u wilt weten wat de deelnemers van de kwaliteit van de vergadering, inhoud en presentatoren vinden.

Opmerking: Adobe Connect-beheerders kunnen instellingen voor pods, voor delen en andere instellingen aanpassen om aan de voorschriften te voldoen. Deze instellingen beïnvloeden de schermindeling van vergaderruimten en de activiteiten die u kunt uitvoeren in deze ruimten. Zie Werken met compatibiliteits- en besturingsinstellingen voor meer informatie.

Een opiniepeiling maken

1. Als de pod Opiniepeiling niet wordt weergegeven, klikt u op het menu Pods en selecteert u Opiniepeiling > Nieuwe opiniepeiling toevoegen.
  2. Kies in de linkerbovenhoek van de pod Multiplechoice of Meerdere antwoorden.
  3. Voer een vraag in de pod Opiniepeiling in. Voer dan één of meer antwoorden in en klik op Openen.

De antwoordperiode van een opiniepeiling sluiten

Klik in de rechterbovenhoek van de pod Opiniepeiling op Sluiten. (De resultaten worden naar de toepassingsserver gestuurd.)
Klik op Heropenen om een opiniepeiling te vervolgen.

Een opiniepeiling bewerken

Opmerking: als u een openstaande opiniepeiling bewerkt, kunnen de huidige resultaten verloren gaan.
  1. Klik in de rechterbovenhoek van de pod Opiniepeiling op Voorbereiden.
  2. Bewerk de tekst.
  3. Klik op Openen.

Opiniepeilingresultaten weergeven

Gastheren en presentatoren kunnen de resultaten van een opiniepeiling weergeven. Deze resultaten worden in realtime bijgewerkt zo lang de deelnemers hun stem uitbrengen of wijzigen.

1. Klik in de rechterbovenhoek van de pod Opiniepeiling op het menupictogram .
  2. Selecteer Opmaak resultaten en kies een weergaveoptie: percentages, cijfers of beiden.

De totale opbrengst aan antwoorden verschijnt in de pod Opiniepeiling. Klik op Stemmen weergeven om de antwoorden van individuele deelnemers weer te geven.

De opiniepeilingresultaten aan de deelnemers tonen

Standaard kunnen alleen gastheren en presentatoren de resultaten van een opiniepeiling zien, maar u kunt ze als volgt aan alle deelnemers tonen:

1. Klik in de rechterbovenhoek van de pod Opiniepeiling op het menupictogram .
  2. Selecteer Resultaten uitzenden.

Navigeren door opiniepeilingen

U kunt meerdere opiniepeilingen maken en snel en gemakkelijk door deze opiniepeilingen navigeren.

1. Klik in de rechterbovenhoek van de pod Opiniepeiling op het menupictogram .
  2. Kies Opiniepeiling selecteren en selecteer de naam van een opiniepeiling.

Opiniepeilingantwoorden wissen

1. Klik in de rechterbovenhoek van de pod Opiniepeiling op het menupictogram .
  2. Selecteer Alle antwoorden wissen.