Vergaderingen starten

Wanneer u de gastheer bent, kunt u een vergadering simpelweg starten door u aan te melden bij uw vergaderruimte en anderen vervolgens via e-mail of instant messages uit te nodigen hetzelfde te doen. U kunt vergaderingen van tevoren of juist spontaan beleggen.

Als u de vergaderruimte hebt betreden, kunt u taken uitvoeren om de vergadering in te stellen voor de aanwezigen. Zo kunt u informatie opgeven voor conferenties, deelnameverzoeken accepteren of afwijzen, pods rangschikken en notities typen.

Een vergaderruimte betreden

Voer een van de volgende handelingen uit:
  • Klik op de startpagina in Adobe Connect Central eerst op Mijn vergaderingen en daarna op de knop Openen van de gewenste vergadering.

• Navigeer in Adobe Connect Central naar de pagina Informatie over vergaderingen voor een specifieke vergadering en klik op Vergaderruimte betreden.

• Klik in de e-mailuitnodiging die u hebt ontvangen op de URL van de vergadering. Typ uw aanmeldingsgegevens en wachtwoord voor Adobe Connect en klik vervolgens op Ruimte betreden.

• Voer de URL van de vergadering in uw browser in. Typ uw aanmeldingsgegevens en wachtwoord voor Adobe Connect en klik vervolgens op Ruimte betreden.

Voeg een vergaderruimte die u voor het eerst bezoekt toe aan uw bladwijzers zodat u de vergadering de volgende keer snel kunt starten.

Een vergadering starten met de knop Vergadering starten

De knop Vergadering starten vindt u in softwaretoepassingen zoals Adobe Acrobat® 8, Adobe Reader® 8 en een aantal Microsoft Office-programma's. Als gastheer van de vergadering kunt u de knop Vergadering starten gebruiken om toegang te krijgen tot het aanmeldingsscherm van de vergaderruimte of om een nieuwe Adobe Connect-account in te stellen.

Opmerking: in Acrobat 9 of Reader 9 kunt u Adobe ConnectNow gebruiken, een persoonlijk hulpprogramma voor webconferenties, voor onlinevergaderingen.
  1. Klik op Vergadering starten .
  2. Wanneer het dialoogvenster Welkom bij Vergadering starten wordt weergegeven, klikt u op Account voor proefversie maken om een nieuwe account in te stellen, of klikt u op Aanmelden als u al een account hebt.
  3. Typ in het dialoogvenster Aanmelden bij vergadering starten de URL van de vergadering, de aanmeldingsnaam en het wachtwoord, en klik op Aanmelden.
    Opmerking: In Acrobat 8 of Reader 8 bepalen uw voorkeuren voor vergaderingen hoeveel aanmeldingsgegevens u moet invoeren voordat de vergaderruimte wordt geopend. Als u uw vergadervoorkeuren voor Acrobat of Reader wilt wijzigen, kiest u Bewerken > Voorkeuren (Windows) of Acrobat > Voorkeuren of Reader > Voorkeuren (Mac OS) en kiest u Vergadering aan de linkerkant.

Bandbreedte van vergaderruimte instellen

De gastheer stelt de bandbreedte voor de vergaderruimte in om de snelheid (in kilobits per seconde) te bepalen waarmee de gegevens van de vergadering naar de deelnemers worden gestuurd. Kies een ruimtebandbreedte die overeenkomt met de verbindingssnelheid die door de deelnemers wordt gebruikt. Als deelnemers verschillende verbindingssnelheden gebruiken, kiest u de laagste gebruikte snelheid om er zeker van te zijn dat alle deelnemers een goede verbinding hebben.

1. Kies Vergadering > Voorkeuren.
  2. Selecteer in de lijst links de optie Bandbreedte voor ruimte. Selecteer daarna een van de volgende opties:
    LAN
    Eén presentator kan ongeveer 250 kBit per seconde aan gegevens genereren. De deelnemers hebben ongeveer 255 kBit per seconde nodig. Als het scherm wordt gedeeld, moeten de deelnemers ongeveer 400 kBit per seconde hebben.

DSL/kabel
    Eén presentator kan ongeveer 125 kBit per seconde aan gegevens genereren. De deelnemers hebben voor een goede verbinding ongeveer 128 kBit per seconde nodig. Als het scherm wordt gedeeld, moeten de deelnemers ongeveer 200 kBit per seconde hebben.

Modem
    Eén presentator kan ongeveer 26 kBit per seconde aan gegevens genereren. De deelnemers hebben voor een goede verbinding ongeveer 29 kBit per seconde nodig. Meer dan één presentator wordt met de instelling Modem niet aanbevolen. Het delen van het scherm wordt met de instelling Modem niet aanbevolen.