Beveiliging

Flash Player 9 of hoger, Adobe AIR 1.0 of hoger

Beveiliging is voor Adobe, gebruikers, eigenaars van websites en ontwikkelaars van inhoud van zeer groot belang. Daarom zijn er voor Adobe® Flash® Player en Adobe® AIR™ eens et veiligheidsregels en mogelijkheden om de veiligheid van de gebruiker, website-eigenaar en inhoud te waarborgen. Dit onderwerp bevat, tenzij anders vermeld, een uiteenzetting van het beveiligingsmodel voor SWF-bestanden die zijn gepubliceerd met ActionScript 3.0 en worden uitgevoerd in Flash Player 9.0.124.0 of hoger en een uiteenzetting van het beveiligingsmodel voor SWF-, HTML- en JavaScript-bestanden die in AIR 1.0 of hoger worden uitgevoerd.

Deze discussie geeft een overzicht van de beveiliging; er wordt niet geprobeerd om een volledig overzicht te geven van alle implementatiedetails, gebruiksscenario's of onderverdelingen voor het gebruik van bepaalde API's. Zie het Flash Player Developer Center-onderwerp over beveiliging op www.adobe.com/go/devnet_security_nl voor een meer gedetailleerde beschrijving van beveiligingsbegrippen van Flash Player.