Workflow voor het maken en importeren van gebruikers en groepen

Hieronder vindt u een overzicht van de workflow voor het instellen van gebruikersaccounts.

1. (Optioneel) Gebruikersprofielvelden aanpassen.

Een gebruikersprofielveld is een kenmerk van het Adobe Connect-gebruikersprofiel van uw organisatie. De velden Voornaam, Achternaam en E-mail zijn verplichte velden en kunnen niet worden gewijzigd. U kunt echter wel andere vooraf gedefinieerde velden toevoegen, nieuwe velden maken en de volgorde van de velden in het gebruikersprofiel aanpassen. Zie Gebruikersprofielvelden aanpassen .

2. (Optioneel) Beleid voor aanmelding en wachtwoorden instellen.

U kunt regels instellen voor aanmelding en wachtwoorden, het verlopen van wachtwoorden en de opmaak en lengte van wachtwoorden. Zie Beleid voor aanmelding en wachtwoorden instellen .

3. Aangepaste groepen maken.

Adobe Connect bevat verschillende ingebouwde groepen. Zie Geïntegreerde machtigingsgroepen voor meer informatie. U kunt ook groepen importeren. Als u extra groepen nodig hebt, kunt u aangepaste groepen maken in Adobe Connect Central. Het is verstandig om eerst aangepaste groepen te maken, zodat u gebruikers kunt toevoegen op het moment dat u ze naar de account importeert. Zie Handmatig een aangepaste groep maken .

4. Voeg gebruikers en groepen toe.

Voeg gebruikers en groepen toe aan Adobe Connect via LDAP (Lightweight Directory Access Protocol), via bestanden met door komma's gescheiden waarden (CSV-bestanden) of voeg gebruikers en groepen handmatig toe.

Werken met groepen die via LDAP zijn toegevoegd
In ondernemingen waar LDAP wordt toegepast, verkrijgt Adobe Connect alle gebruikersgegevens rechtstreeks via de gebruikersmap van de onderneming. Dit geldt bijvoorbeeld voor aanmeldingsgegevens, namen en telefoonnummers. U bent waarschijnlijk niet betrokken bij het toevoegen van nieuwe gebruikers of groepen aan het systeem, omdat dit buiten Connect Central plaatsvindt. Nadat de LDAP-integratie is geconfigureerd, wijst u via LDAP verkregen gebruikers of groepen handmatig toe aan de geïntegreerde groepen die betrekking hebben op hun rol in de onderneming. Meer informatie hierover vindt u in Migratie, installatie en configuratie van Adobe Connect Server 7 dat online beschikbaar is op www.adobe.com/go/connect_documentation_nl .

Gebruikers en groepen importeren via CSV-bestanden
Met een CSV-bestand kunt u grote aantallen gebruikers en groepen importeren. Wellicht bevat de map van uw organisatie een hulpprogramma voor het exporteren van gebruikers en groepen naar CSV-bestanden of u kunt zelf CSV-bestanden maken. U dient uw CSV-bestanden op te slaan in een specifieke indeling. Geïmporteerde gebruikers en groepen kunnen op dezelfde manier worden gewijzigd als gebruikers of groepen die handmatig zijn gemaakt. Zie Gebruikers en groepen importeren uit CSV-bestanden .

Gebruikers en groepen handmatig toevoegen
U kunt nieuwe gebruikers toewijzen aan een geïntegreerde groep of u kunt aangepaste groepen maken die specifiek zijn voor uw organisatie. U kunt deze groepen het beste maken voordat u handmatig gebruikers maakt. Zie Handmatig een gebruiker maken en Handmatig een aangepaste groep maken .

5. Wijs gebruikers toe aan groepen.

Nadat u gebruikers en groepen hebt geïmporteerd en gemaakt, stelt u machtigingen in waarmee gebruikers toegang krijgen tot inhoud en waarmee ze vergaderingen, trainingen, gebeurtenissen of seminars kunnen maken. Voor de geïntegreerde groepen bestaan standaardmachtigingen. Het toewijzen van gebruikers en groepen aan geïntegreerde groepen is een gemakkelijke manier om machtigingen in te stellen. Het beheer van gebruikersaccounts is eenvoudiger wanneer u groepen beheert in plaats van individuele gebruikers. Zie Groepsleden toevoegen of verwijderen .