Gebruikers en groepen importeren uit CSV-bestanden

Maak, voordat u gebruikers importeert, een CSV-bestand met de gebruikers die u aan Adobe Connect wilt toevoegen. Voor de gebruikersgegevens in het CSV-bestand dat u maakt, moet de volgende indeling worden gebruikt:

first-name,

last-name,

login,

email,

password

Maria,

Beets,

mbeets1@mijnbedrijf.nl,

mbeets1@mijnbedrijf.nl,

privé1

Robert,

Blatt,

rblatt2@mijnbedrijf.nl,

rblatt2@mijnbedrijf.nl,

privé1

Ron,

Bloem,

rbloem3@mijnbedrijf.nl,

rbloem3@mijnbedrijf.nl,

privé1

Karel,

Bond,

kbond4,@mijnbedrijf.nl,

kbond4@mijnbedrijf.nl,

privé1

Jennifer,

Caspers,

jcaspers5@mijnbedrijf.nl,

jcaspers5@mijnbedrijf.nl,

privé1

Hieronder vindt u extra tips voor het gebruik van CSV-bestanden:

• Vanwege beperkingen van de browser kunt u bij het toevoegen van grote aantallen gebruikers beter meerdere kleinere CSV-bestanden maken in plaats van één groot CSV-bestand.

• Het importeren mislukt als het bestand lege regels bevat.

• Namen die een komma bevatten, moeten tussen aanhalingstekens staan. De naam Jan Smit, Jr., moet in het CSV-bestand komen te staan als “Jan Smit, Jr.”.

• De headernotatie voor aangepaste velden is x- veld-id (bijvoorbeeld x-45704960 ). U kunt de veld-id vaststellen door in Connect Central de opdracht Beheer > Gebruikers en groepen > Gebruikersprofiel aanpassen te kiezen. Klik op de naam van het veld. Zoek in de adresbalk van de browser de parameter filter-veld-id in de URL. De waarde filter-field-id is de veld-id . Zo is voor het aangepaste veld Kostenplaats filter-field-id=cost-center , terwijl de headernotatie x-cost-center is.

Opmerking: U kunt de veld-id ook verkrijgen via de XML API-aanroepen custom-fields of acl-field-list .
  • Voor de gebruikersgegevens in het CSV-bestand moet rekening worden gehouden met de beleidsregels voor aanmelding en wachtwoorden. Als bijvoorbeeld een e-mailadres wordt gebruikt als de aanmeldingsnaam, moeten de waarden voor de aanmeldingsnaam en het e-mailadres in het CSV-bestand gelijk zijn. Als er wachtwoordregels zijn ingesteld (een bepaalde lengte, indeling, speciale tekens enz.), dienen deze regels eveneens te worden toegepast in het CSV-bestand.

Nieuwe gebruikers maken

1. Klik op het tabblad Beheer boven in het venster van Connect Central.
  2. Klik eerst op Gebruikers en groepen en vervolgens op Importeren.
  3. Selecteer Nieuwe gebruikers maken.
  4. Blader onder de balk Te importeren bestand selecteren naar het CSV-bestand dat u wilt importeren.
  5. Klik op de knop Uploaden.

Wanneer zich fouten voordoen, worden de eerste tien fouten als rode tekst weergegeven. (Fouten met betrekking tot dubbele gebruikersaanmelding/e-mailadressen worden niet gemeld.) Voer de benodigde correcties in en importeer het bestand opnieuw; herhaal vervolgens de stappen in deze procedure.

Gebruikers importeren uit een CSV-bestand zonder UTF-8-codering

Het is mogelijk gebruikers te importeren uit een CSV-bestand zonder UTF-8-codering. Wanneer u een bestand zonder UTF-8-codering importeert, moet u de juiste coderingsparameter toevoegen aan de URL voor het importeren.

1. Klik op het tabblad Beheer boven in het venster van Connect Central.
  2. Klik eerst op Gebruikers en groepen en vervolgens op Importeren.
  3. Controleer de URL in de adresregel van de browser. De URL ziet er zo uit: http://<Connect Server>/admin/administration/user/import.
  4. Klik aan het einde van de URL in de adresregel van de browser en voeg “?encoding=<codering>” toe aan het adres. De URL zier er dan zo uit: http://<Connect Server>/admin/administration/user/import?encoding=<codering>. Specifieke voorbeelden zijn:
    • http://<Connect Server>/admin/administration/user/import?encoding=sjis

• http://<Connect Server>/admin/administration/user/import?encoding=euc_kr

5. Klik op Enter nadat u de URL in de adresregel hebt aangepast.
  6. Selecteer Nieuwe gebruikers maken.
  7. Blader onder de balk Te importeren bestand selecteren naar het CSV-bestand dat u wilt importeren.
  8. Klik op de knop Uploaden.

Wanneer zich fouten voordoen, worden de eerste tien fouten als rode tekst weergegeven. (Fouten met betrekking tot dubbele gebruikersaanmelding/e-mailadressen worden niet gemeld.) Voer de benodigde correcties in en importeer het bestand opnieuw.

Groepen importeren uit een CSV-bestand

Met de importoptie voor groepen kunt u groepen importeren in de Connect-database. Nadat u het CSV-bestand voor groepen hebt geïmporteerd, kunt u nieuwe gebruikers aan de groepen toewijzen.

Sla het CSV-bestand dat u maakt op in een indeling die compatibel is met Adobe Connect. De vereiste kolomkopregels in het CSV-bestand zijn naam en beschrijving. Hier volgt een voorbeeld van een CSV-bestand voor groepen dat kan worden aangepast voor Connect:

name, description
group1, test1
group2, test2
  1. Klik op het tabblad Beheer boven in het venster Connect Central.
  2. Klik op Gebruikers en groepen.
  3. Klik op de koppeling Importeren boven de lijst.
  4. Selecteer onder de balk Importtype selecteren de optie Nieuwe groepen maken.
  5. Blader onder de balk Te Importeren bestand selecteren naar het CSV-bestand dat u wilt importeren.
  6. Klik op de knop Uploaden.

Wanneer zich fouten voordoen, worden de eerste tien fouten als rode tekst weergegeven. Voer de benodigde correcties in en importeer het bestand opnieuw; herhaal vervolgens stap 3-6.

7. Als u gebruikers toewijst aan aangepaste groepen, dient u bibliotheekmachtigingen voor de groepen in te stellen. Zie Machtigingen instellen voor bibliotheekbestanden en -mappen voor nadere informatie.

Gebruikers importeren en aan een groep toevoegen

Met deze optie kunt u nieuwe gebruikers importeren en toevoegen aan een geïntegreerde of eerder gemaakte groep. De namen van de geïntegreerde groepen worden in het menu voor groepselectie weergegeven als standaardgroepen. Nadat u handmatig een groep hebt gemaakt, wordt de naam van de groep ook weergegeven in het menu voor groepsselectie. Met de importeeroptie kunt u grote aantallen gebruikers aan meerdere groepen toewijzen.

U kunt slechts één groep selecteren voor de gebruikers die u uit één CSV-bestand importeert. Maak een apart CSV-bestand voor elke set gebruikers die u aan een specifieke groep wilt toevoegen. Nadat u deze gebruikers hebt geïmporteerd, kunt u ze aan extra groepen toewijzen of u kunt de hele groep aan een andere groep toewijzen.

Het onderstaande voorbeeld toont de minimale gebruikersgegevens die nodig zijn voor het CSV-bestand. U kunt andere gegevens toevoegen in het CSV-bestand als u andere gebruikerseigenschappen vooraf van gegevens wilt voorzien. Voor de gebruikersgegevens in het CSV-bestand dat u maakt, moet de volgende indeling worden gebruikt:

first-name,

last-name,

login,

email,

password

Maria,

Beets,

mbeets1@mijnbedrijf.nl,

mbeets1@mijnbedrijf.nl,

privé1

Robert,

Blatt,

rblatt2@mijnbedrijf.nl,

rblatt2@mijnbedrijf.nl,

privé1

Ron,

Bloem,

rbloem3@mijnbedrijf.nl,

rbloem3@mijnbedrijf.nl,

privé1

Karel,

Bond,

kbond4,@mijnbedrijf.nl,

kbond4@mijnbedrijf.nl,

privé1

Jennifer,

Caspers,

jcaspers5@mijnbedrijf.nl,

jcaspers5@mijnbedrijf.nl,

privé1

1. Klik op het tabblad Beheer boven in het venster Connect Central.
  2. Klik op Gebruikers en groepen.
  3. Klik op de koppeling Importeren boven de lijst met gebruikers en groepen.
  4. Selecteer onder de balk Importtype selecteren Nieuwe gebruikers maken en deze aan een groep toevoegen.
  5. Blader onder de balk Te Importeren bestand selecteren naar het CSV-bestand dat u wilt importeren.
  6. Klik op de knop Uploaden.

Adobe Connect geeft een bericht weer als groepen in het CSV-bestand bestaan in Adobe Connect.

7. Voeg de nieuwe gebruikers toe aan een groep. Zie Groepsleden toevoegen of verwijderen voor meer informatie.
  8. Stel machtigingen in voor deze gebruikers. Zie Machtigingen instellen voor bibliotheekbestanden en -mappen voor meer informatie.

Bestaande gebruikers toevoegen aan een groep

1. Klik op het tabblad Beheer boven in het venster Connect Central.
  2. Klik op Gebruikers en groepen.
  3. Klik op de koppeling Importeren boven de lijst.
  4. Klik onder Importtype selecteren op Bestaande gebruikers aan een groep toevoegen.
  5. Selecteer een groep in het pop-upmenu naast de optie Bestaande gebruikers aan een groep toevoegen.
  6. Blader onder de balk Te Importeren bestand selecteren naar het CSV-bestand dat u wilt importeren.
  7. Klik op de knop Uploaden.