Handmatig een aangepaste groep maken

Handmatig gemaakte groepen worden aangepaste groepen genoemd.

Een groep kan zowel gebruikers als andere groepen bevatten.

1. Klik op het tabblad Beheer boven in het venster Connect Central.
  2. Klik op Gebruikers en groepen.
  3. (Optioneel) Ga na of de groep al bestaat door de naam van de groep in te voeren in het tekstinvoervak Zoeken onder aan de lijst.
  4. Klik op de knop Nieuwe groep onder aan de lijst.
  5. Voer de naam en een beschrijving van de nieuwe groep in.
  6. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Klik op Beëindigen als u deze groep wilt toevoegen zonder leden toe te voegen.

• Klik op Volgende als u leden aan de groep wilt toevoegen.

7. Selecteer in de lijst Mogelijke groepsleden iedere gebruiker en elke groep die u aan deze groep wilt toewijzen. Ga hierbij als volgt te werk:
    • Houd Ctrl ingedrukt en klik of houd Shift ingedrukt en klik als u meerdere gebruikers of groepen wilt selecteren.

• Dubbelklik op de groepsnaam als u afzonderlijke namen wilt selecteren. Dubbelklik op Eén niveau omhoog in de lijst als u wilt terugkeren naar de oorspronkelijke lijst.

• Als u naar een naam in de lijst wilt zoeken, klikt u op Zoeken onder aan de lijst en voert u de gewenste naam in.

8. Klik op Toevoegen.

Als u een toegevoegde naam wilt verwijderen, selecteert u de naam en klikt u op Verwijderen.

9. Herhaal stap 3 t/m 8 voor elke groep die u wilt toevoegen.
  10. Klik op Beëindigen.
  11. Klik op de knop Groepsleden weergeven om de groepsleden weer te geven en zo nodig wijzigingen aan te brengen.