Geïntegreerde machtigingsgroepen

Adobe Connect bevat acht geïntegreerde machtigingsgroepen, die elk zijn gekoppeld aan een andere bibliotheek. Ieder lid van een geïntegreerde groep heeft een gebruikersmap in de bijbehorende bibliotheek. Daarnaast hebben alle leden van de groep Gastheren vergadering en Trainingsmanagers een gebruikersmap in de inhoudsbibliotheek en kunnen zij inhoud voor die map samenstellen.

U kunt de machtigingen voor deze groepen niet wijzigen, maar u kunt de machtigingen wel uitbreiden door personen of groepen toe te wijzen aan meerdere geïntegreerde groepen. De beheerder kan bovendien aangepaste groepen maken en aan deze groepen machtigingen voor bepaalde bibliotheekmappen toewijzen.

Er zijn acht geïntegreerde groepen:

• Beheerders

• Beheerders, beperkt

• Gastheren van vergaderingen

• Trainingsmanagers

• Seminargastheren

• Gebeurtenismanagers

• Auteurs

• Studenten

Voor elke groep geldt een specifieke reeks toegangsvereisten voor alle bibliotheken. Er zijn groepen voor elke accountcomponent die is aangeschaft. Zo wordt de groep Gebeurtenismanagers alleen geïnstalleerd als Events deel uitmaakt van de account.

Beheerders wijzen gebruikers en groepen toe aan de geïntegreerde groepen die van toepassing zijn. Leden van een geïntegreerde groep kunnen nieuwe versies toevoegen van de functie die is gekoppeld aan de desbetreffende bibliotheek. Dus als u een vergaderingsgastheer bent, kunt u nieuwe vergaderingen maken.

Leden van een geïntegreerde groep hebben geen toegang tot de directory met de gedeelde map van de bibliotheek van de groep, tenzij u aan deze leden de machtiging Beheren toewijst. U kunt de machtiging Beheren voor een map in de directory met de gedeelde map ook toewijzen aan andere gebruikers die geen deel uitmaken van die geïntegreerde groep. Deze gebruikers kunnen mappen beheren, maar ze kunnen niets in die bibliotheek maken, omdat ze geen deel uitmaken van die geïntegreerde groep.

De onderstaande tabel bevat een overzicht van de machtigingen waarover elke geïntegreerde groep beschikt voor elke bibliotheek:

Geïntegreerde groep

Inhoudsbibliotheek

Trainingsbibliotheek

Vergaderingenbibliotheek

Seminarbibliotheek

Gebeurtenissenbliotheek

Aanvullende machtigingen

Beheerder

Alles behalve Publiceren

Beheren

Beheren

Beheren

Beheren

Gebruikers, groepen en gebruiksaccounts beheren; inhoudsmappen voor alle gebruikers weergeven

Auteur

Publiceren/Beheren

Geen

Geen

Geen

Geen

Geen

Student

Geen

Geen

Geen

Geen

Geen

Geen

Trainingsmanager

Persoonlijke map beheren/publiceren

Beheren

Geen

Geen

Geen

Geen

Vergaderingsgastheer

Persoonlijke map beheren/publiceren

Geen

Beheren

Geen

Geen

Geen

Gebeurtenismanager

Geen

Geen

Geen

Geen

Beheren

Geen

Seminargastheer

Geen

Geen

Geen

Beheren

Geen

Geen

Groep Beheerders

Beheerders hebben volledige controle over het hele Adobe Connect-systeem. U kunt van iedere gebruiker een beheerder maken door hem of haar aan de groep Beheerders toe te voegen. Machtigingen voor leden van de groep Beheerders kunnen niet worden overschreven door machtigingen voor individuele personen of door andere groepsmachtigingen.

Beheerders kunnen de volgende handelingen uitvoeren:

• De gebruikers en groepen in de account beheren, waaronder gebruikers en groepen maken, verwijderen en bewerken.

• De inhoudsbibliotheek beheren, waaronder bestanden of mappen weergeven, verwijderen, verplaatsen en bewerken. Rapporten over bestanden weergeven. Machtigingen voor bestanden of mappen instellen. Nieuwe submappen maken.

• De trainingsbibliotheek beheren, waaronder bestanden of mappen weergeven, verwijderen, verplaatsen en bewerken. Rapporten over bestanden weergeven. Machtigingen voor bestanden of mappen instellen. Nieuwe submappen maken. Gebruikers inschrijven, meldingen verzenden naar ingeschreven personen, en cursus- en studieprogrammaherinneringen instellen.

• De vergaderingenbibliotheek beheren, waaronder bestanden of mappen weergeven, verwijderen, verplaatsen en bewerken. Rapporten over bestanden weergeven. Machtigingen voor bestanden of mappen instellen. Nieuwe submappen maken.

• De gebeurtenissenbibliotheek beheren, waaronder bestanden of mappen weergeven, verwijderen, verplaatsen en bewerken. Rapporten over bestanden weergeven. Machtigingen voor bestanden of mappen instellen. Nieuwe submappen maken. Uitnodigingen verzenden, en inhoud en e-mailopties wijzigen.

• De seminarbibliotheek beheren, waaronder bestanden of mappen weergeven, verwijderen, verplaatsen en bewerken. Rapporten over bestanden weergeven. Machtigingen voor bestanden of mappen instellen. Nieuwe submappen maken.

• Accountgegevens, accountfuncties, accountquota's en accountrapporten weergeven. Als uw onderneming deze optie heeft aangeschaft, kunt u de Adobe Connect-branding aanpassen.

Groep Beperkte gebruikers

Beperkte beheerders hebben beperkte controle over het Adobe Connect-systeem. U kunt van iedere gebruiker een beperkte beheerder maken door de desbetreffende gebruiker aan de groep Beheerders - beperkt toe te voegen. Beheerders kunnen bepalen welke machtigingen beperkte beheerders hebben.

Groep Auteurs

Wanneer u een gebruiker aan deze groep toewijst, wordt in Adobe Connect een map voor deze gebruiker gemaakt in de map Gebruiker in de inhoudsbibliotheek. (De snelkoppeling Mijn inhoud verwijst naar deze map.) Een lid van de groep Auteurs beschikt standaard alleen over de machtigingen Publiceren en Beheren voor de map Mijn inhoud.

Het aantal gebruikers dat u kunt toevoegen aan de groep Auteurs wordt beperkt door uw account.

Leden van de groep Auteurs kunnen alle onderstaande handelingen uitvoeren als zij beschikken over de machtiging Publiceren voor de opgegeven map:

• Inhoud en inhoudsmappen weergeven.

• Inhoud publiceren en bijwerken.

• E-mailberichten verzenden met koppelingen waarmee een melding naar de auteur wordt gestuurd zodra de ontvanger de koppeling opent.

Groep Trainingsmanagers

Leden van de groep Trainingsmanagers zijn gebruikers die verantwoordelijk zijn voor het organiseren en coördineren van training.

Wanneer u een gebruiker aan deze groep toewijst, wordt in Adobe Connect een map voor deze gebruiker gemaakt in de map Gebruiker in de trainingsbibliotheek. (De snelkoppeling Mijn training verwijst naar deze map.) Standaard kan een trainingsmanager alleen zijn of haar map in de map Training gebruiker beheren.

Een trainingsmanager kan de volgende handelingen uitvoeren:

• Zijn of haar eigen gebruikersmap in de trainingsbibiotheek beheren, alle functies voor bestandsbeheer uitvoeren, cursussen en studieprogramma's maken en beheren, gebruikers inschrijven, meldingen sturen naar ingeschreven personen en herinneringen instellen.

• Toegang verkrijgen tot mappen in de inhoudsbibliotheek.

• Trainingsrapporten weergeven voor de cursussen of studieprogramma's die hij of zij heeft gemaakt.

Groep Gebeurtenismanagers

Leden van de groep Gebeurtenismanagers kunnen gebeurtenissen maken en hun eigen mappen in de gebeurtenissenbibliotheek beheren.

Wanneer u een gebruiker aan deze groep toewijst, wordt in Adobe Connect een map voor deze gebruiker gemaakt in de map Gebruiker in de gebeurtenissenbibliotheek. Gebeurtenismanagers kunnen alleen hun eigen map Mijn gebeurtenissen in de map Gebeurtenissen gebruiker beheren. Ze kunnen ook gebeurtenissen in de gedeelde mappen beheren, wanneer zij de gastheer van de gebeurtenis zijn en beschikken over de machtiging Beheren voor de map die de gebeurtenis bevat.

Een gebeurtenismanager kan de volgende handelingen uitvoeren:

• Zijn of haar eigen gebruikersmap in de gebeurtenissenbibliotheek beheren, alle functies voor bestandsbeheer uitvoeren en alle aspecten van een gebeurtenis in deze map maken en beheren.

• Gebeurtenisrapporten weergeven.

Groep Gastheren vergadering

Leden van de groep Gastheren vergadering maken vergaderingen.

Wanneer u een gebruiker aan deze groep toewijst, wordt in Adobe Connect een map voor deze gebruiker gemaakt in de map Gebruiker in de vergaderingenbibliotheek. Vergaderingsgastheren kunnen alleen hun map Mijn vergaderingen in de map Vergaderingen gebruiker beheren. Ze kunnen ook vergaderingen in de gedeelde mappen beheren, wanneer zij de gastheer van de vergadering zijn en beschikken over de machtiging Beheren voor de map die de vergadering bevat.

Een vergaderingsgastheer kan de volgende handelingen uitvoeren:

• Zijn of haar map Vergaderingen gebruiker beheren, alle functies voor bestandsbeheer uitvoeren, vergaderingen maken en beheren, zoals aanwezigheidsmachtigingen voor presentatoren en deelnemers toevoegen, verwijderen en toewijzen. Vergaderruimten maken en organiseren. Een vergadering bewerken of de lijst met deelnemers aan een vergadering wijzigen.

• Vergaderingsrapporten weergeven.

• Inhoud maken.

• Inhoudsbestanden en mappen weergeven waarvoor zij toegangsmachtigingen hebben.

• Inhoud publiceren en bijwerken.

Groep Seminargastheren

Vanwege de manier waarop seminars zijn gelicentieerd, zijn de machtigingen voor seminargastheren anders dan die voor andere groepen.

De seminarbibliotheek heeft, in tegenstelling tot de andere bibliotheken, geen map Gebruiker. In plaats daarvan bestaat de seminarbibliotheek alleen uit de map Gedeeld, en elke map in deze directory komt overeen met een seminarlicentie die uw onderneming heeft aangeschaft. Alleen seminargastheren en beheerders kunnen deze mappen beheren. Een seminargastheer kan alle mappen in de seminarbibliotheek beheren.

Seminargastheren kunnen de volgende handelingen uitvoeren:

• Alle mappen in de seminarbibliotheek beheren, alle functies voor bestandsbeheer uitvoeren, seminars maken en beheren, zoals aanwezigheidsmachtigingen voor presentatoren en deelnemers toevoegen, verwijderen en toewijzen; seminarruimten maken en ordenen, een seminar bewerken of de lijst met deelnemers aan een seminar wijzigen.

• Seminarrapporten weergeven.

Informatie over aangepaste groepen

Aangepaste groepen zijn groepen die u zelf maakt. U kunt specifieke map- en bestandsmachtigingen voor de groep in de verschillende Connect Pro-bibliotheken definiëren. U kunt machtigingen toewijzen aan een aangepaste groep door de groep toe te wijzen aan de bijbehorende geïntegreerde groepen.

Stel dat u een aangepaste groep genaamd Wereldwijd wilt maken, die een groep bevat voor elk land waarin uw bedrijf een vestiging heeft (Verenigde Staten, Duitsland enz.). Elke landgroep kan een groep bevatten voor elke vestiging in dat land (San Francisco, Boston enz.). Binnen elk van deze vestigingen kunt u meer groepen definiëren op basis van de verschillende functies in de vestiging, en vervolgens kunt u elk van deze groepen aan de gewenste geïntegreerde groep toewijzen.

In dit voorbeeld hebt u een hiërarchische reeks groepen gemaakt (geneste groepen), omdat elke groep is opgenomen in de bovenliggende groep in de hiërarchie. Standaard hebben geneste groepen dezelfde machtigingen als de bovenliggende groep. U kunt deze machtigingen uitbreiden of beperken door voor deze groepen aangepaste machtigingen in te stellen in de desbetreffende bibliotheken.