iOS-pakketten

Op iOS converteert ADT de bytecode van het SWF-bestand en overige bronbestanden naar een native iOS-toepassing.

1. Maak het SWF-bestand met behulp van Flash Builder, Flash Professional of een opdrachtregelcompiler.

2. Open een opdrachtshell of een terminal en ga naar de projectmap van de iPhone-toepassing.

3. Maak vervolgens met het ADT-hulpprogramma het IPA-bestand met behulp van de volgende syntaxis:

adt     -package
                                        -target [ipa-test | ipa-debug | ipa-app-store | ipa-ad-hoc |
                                        ipa-debug-interpreter | ipa-debug-interpreter-simulator
                                        ipa-test-interpreter | ipa-test-interpreter-simulator]
                                        -provisioning-profile PROFILE_PATH
                                        SIGNING_OPTIONS
                                        TARGET_IPA_FILE
                                        APP_DESCRIPTOR
                                        SOURCE_FILES
                                        -extdir extension-directory
                                        -platformsdk path-to-iossdk or path-to-ios-simulator-sdk

Wijzig de verwijzings- adt om het volledige pad naar de ADT-toepassing op te nemen. De ADT-toepassing wordt geïnstalleerd in de binsubmap van de AIR-SDK.

Selecteer de optie -target die overeenkomt met het type iPhone-toepassing dat u wilt maken:

• -target ipa test : kies deze optie om snel een versie van de toepassing voor testdoeleinden te compileren op de ontwikkelaars-iPhone. U kunt ook ipa-test-interpreter gebruiken voor nog snellere compilaties, of ipa-test-interpreter-simulator voor uitvoer in de iOS-simulator.

• -target ipa-debug : kies deze optie om een versie van de toepassing voor foutopsporing te compileren op de ontwikkelaars-iPhone. Met deze optie kunt u een foutopsporingssessie gebruiken om trace() -uitvoer te ontvangen van de iPhone-toepassing.

U kunt een van de volgende -connect -opties opnemen ( CONNECT_OPTIONS ) om het IP-adres op te geven van de ontwikkelcomputer waarop het foutopsporingsprogramma wordt uitgevoerd:

• -connect - De toepassing probeert een wifi-verbinding tot stand te brengen met een foutopsporingssessie op de ontwikkelcomputer die wordt gebruikt voor het compileren van de toepassing.

• -connect IP_ADDRESS - De toepassing probeert een wifi-verbinding tot stand te brengen met een foutopsporingssessie op de computer met het opgegeven IP-adres. Bijvoorbeeld:

-target ipa-debug -connect 192.0.32.10
      • -connect HOST_NAME - De toepassing probeert een wifi-verbinding tot stand te brengen met een foutopsporingssessie op de computer met de opgegeven hostnaam. Bijvoorbeeld:

-target ipa-debug -connect bobroberts-mac.example.com

De optie -connect is optioneel. Als deze optie niet wordt opgegeven, probeert de resulterende foutopsporingstoepassing geen verbinding tot stand te brengen met een gehost foutopsporingsprogramma. Als alternatief kunt u ook ‑listen opgeven in plaats van ‑connect om USB-foutopsporing in te schakelen, zoals beschreven in Foutopsporing op afstand met FDB via USB .

Als een verbindingspoging met een foutopsporingsprogramma mislukt, wordt er een dialoogvenster weergegeven waarin de gebruiker het IP-adres van de hostcomputer met het foutopsporingsprogramma moet opgeven. Een verbindingspoging kan mislukken als het apparaat geen draadloze verbinding heeft. Dit kan ook gebeuren als het apparaat wel een verbinding heeft, maar niet wordt beveiligd door de firewall van de hostcomputer met het foutopsporingsprogramma.

U kunt ook ipa-debug-interpreter gebruiken voor nog snellere compilaties, of ipa-debug-interpreter-simulator voor uitvoer in de iOS-simulator.

Zie voor meer informatie Fouten opsporen in een mobiele AIR-toepassing .

• -target ipa-ad-hoc : kies deze optie om een toepassing te maken voor ad-hocimplementatie. Zie het Apple iPhone-ontwikkelaarscentrum

• -target ipa-app store : kies deze optie om een definitieve versie van het IPA-bestand te maken voor implementatie op de Apple App Store.

Vervang PROFILE_PATH door het pad naar het inrichtingsprofielbestand voor uw toepassing. Zie iOS installeren voor meer informatie over inrichtingsprofielen.

Gebruik de optie -platformsdk om te wijzen naar de iOS-simulator SDK wanneer u werkt aan een toepassing die u in de iOS-simulator wilt uitvoeren.

Vervang SIGNING_OPTIONS door verwijzingen naar het iPhone-certificaat en -wachtwoord voor ontwikkelaars. Gebruik de volgende syntaxis:

-storetype pkcs12 -keystore P12_FILE_PATH -storepass PASSWORD

Vervang P12_FILE_PATH door het pad naar het P12-certificaatbestand. Vervang PASSWORD door het certificaatwachtwoord. (Zie het onderstaande voorbeeld.) Zie Een ontwikkelingscertificaat omzetten in een P12-sleutelarchief-bestand voor meer informatie over het P12-certificaatbestand.

Opmerking: u kunt een certificaat gebruiken dat u zelf hebt ondertekend wanneer u een pakket maakt voor de iOS-simulator.

Vervang APP_DESCRIPTOR om naar het descriptorbestand van de toepassing te verwijzen.

Vervang SOURCE_FILES om naar het hoofd-SWF-bestand van uw project te verwijzen, gevolgd door eventuele andere bronnen die moeten worden opgenomen. Neem de paden op naar alle pictogrambestanden die u in het dialoogvenster met de instellingen voor de toepassing in Flash Professional of in een aangepast descriptorbestand van de toepassing hebt gedefinieerd. Voeg ook Default.png, het bestand met de eerste schermillustratie, toe.

Gebruik de optie -extdir extension-directory om de map op te geven met de ANE-bestanden (native extensies) die de toepassing gebruikt. Als de toepassing geen native extensies gebruikt, dient u deze optie niet te gebruiken.

Belangrijk: maak in uw toepassingsmap geen submap met de naam Resources . De runtime maakt in overeenkomst met de IPA-pakketstructuur automatisch een map met deze naam. Als u uw eigen Resources-map maakt, ontstaat er een onherstelbaar conflict.

iOS-pakketten voor foutopsporing maken

Als u iOS-pakketten wilt maken om op testapparaten te installeren, gebruikt u de ADT-opdracht package waarmee het doeltype wordt ingesteld op ios-debug . Voordat u deze opdracht uitvoert, moet u al een ondertekeningscertificaat voor de code en een inrichtingsbestand van Apple hebben gekregen.

adt     -package
                                -target ipa-debug
                                -storetype pkcs12 -keystore ../AppleDevelopment.p12
                                -provisioning-profile AppleDevelopment.mobileprofile
                                -connect 192.168.0.12 | -listen
                                myApp.ipa
                                myApp-app.xml
                                myApp.swf icons Default.png
Opmerking: u kunt ook ipa-debug-interpreter gebruiken voor nog snellere compilaties, of ipa-debug-interpreter-simulator voor uitvoer in de iOS-simulator.

Typ de volledige opdracht op één regel. Er zijn uitsluitend regeleinden in het bovenstaande voorbeeld aanwezig om het beter leesbaar te maken. Bovendien wordt er in het voorbeeld van uitgegaan dat het pad naar het ADT-hulpprogramma zich in de paddefinitie van de opdrachtregel-shell bevindt. (Zie Omgevingsvariabelen van het pad voor uitleg.)

U moet de opdracht uitvoeren in de map met de toepassingsbestanden. De toepassingsbestanden in het voorbeeld zijn: myApp-app.xml (het toepassingsdescriptorbestand), myApp.swf, een map met pictogrammen en het bestand Default.png.

U moet de toepassing ondertekenen met het correcte, door Apple uitgegeven distributiecertificaat. Overige ondertekeningscertificaten voor code kunnen niet worden gebruikt.

Gebruik de optie -connect voor wifi-foutopsporing. De toepassing probeert om een foutopsporingssessie te initiëren met de Flash Debugger (FDB), die wordt uitgevoerd op het opgegeven IP-adres of de opgegeven hostnaam. Gebruik de optie -listen voor USB-foutopsporing. Als u eerst de toepassing start en vervolgens FDB, wordt een foutopsporingssessie geïnitieerd voor de toepassing die wordt uitgevoerd. Zie voor meer informatie Verbinding maken met Flash Debugger .

iOS-pakketten maken voor het verzenden naar Apple App store.

Als u een iOS-pakket wilt maken voor verzending naar de Apple App store, gebruikt u de ADT-opdracht package, waarmee het doeltype wordt ingesteld op ios-app-store . Voordat u deze opdracht uitvoert, moet u al een ondertekeningscertificaat voor de distributiecode en een inrichtingsbestand van Apple hebben gekregen.

adt     -package
                                -target ipa-app-store
                                -storetype pkcs12 -keystore ../AppleDistribution.p12
                                -provisioning-profile AppleDistribution.mobileprofile
                                myApp.ipa
                                myApp-app.xml
                                myApp.swf icons Default.png

Typ de volledige opdracht op één regel. Er zijn uitsluitend regeleinden in het bovenstaande voorbeeld aanwezig om het beter leesbaar te maken. Bovendien wordt er in het voorbeeld van uitgegaan dat het pad naar het ADT-hulpprogramma zich in de paddefinitie van de opdrachtregel-shell bevindt. (Zie Omgevingsvariabelen van het pad voor uitleg.)

U moet de opdracht uitvoeren in de map met de toepassingsbestanden. De toepassingsbestanden in het voorbeeld zijn: myApp-app.xml (het toepassingsdescriptorbestand), myApp.swf, een map met pictogrammen en het bestand Default.png.

U moet de toepassing ondertekenen met het correcte, door Apple uitgegeven distributiecertificaat. Overige ondertekeningscertificaten voor code kunnen niet worden gebruikt.

Belangrijk: door Apple wordt vereist dat u het Apple-programma Application Loader gebruikt voor het uploaden van toepassingen naar de App Store. Apple publiceert Application Loader uitsluitend voor Mac OS X. Als u dus met een Windows-computer een AIR-toepassing voor de iPhone wilt ontwikkelen, moet u toegang hebben tot een computer waarop OS X wordt uitgevoerd (versie 10.5.3 of later) om de toepassing naar de App Store te kunnen verzenden. Het programma Application Loader is verkrijgbaar bij het Apple iOS Developer Center.

iOS-pakketten voor ad-hocdistributie maken.

Als u een iOS-pakket voor ad-hocdistributie wilt maken, gebruikt u de ADT-opdracht package, waarmee het doeltype wordt ingesteld op ios-ad-hoc . Voordat u deze opdracht uitvoert, moet u al een ondertekeningscertificaat voor de adhocdistributiecode en een inrichtingsbestand van Apple hebben gekregen.

adt     -package
                                -target ipa-ad-hoc
                                -storetype pkcs12 -keystore ../AppleDistribution.p12
                                -provisioning-profile AppleDistribution.mobileprofile
                                myApp.ipa
                                myApp-app.xml
                                myApp.swf icons Default.png

Typ de volledige opdracht op één regel. Er zijn uitsluitend regeleinden in het bovenstaande voorbeeld aanwezig om het beter leesbaar te maken. Bovendien wordt er in het voorbeeld van uitgegaan dat het pad naar het ADT-hulpprogramma zich in de paddefinitie van de opdrachtregel-shell bevindt. (Zie Omgevingsvariabelen van het pad voor uitleg.)

U moet de opdracht uitvoeren in de map met de toepassingsbestanden. De toepassingsbestanden in het voorbeeld zijn: myApp-app.xml (het toepassingsdescriptorbestand), myApp.swf, een map met pictogrammen en het bestand Default.png.

U moet de toepassing ondertekenen met het correcte, door Apple uitgegeven distributiecertificaat. Overige ondertekeningscertificaten voor code kunnen niet worden gebruikt.

Een iOS-pakket maken voor een toepassing die gebruikmaakt van native extensies

Gebruik de ADT-pakketopdracht met de optie -extdir om een iOS-pakket te maken voor een toepassing die native extensies gebruikt. De ADT-opdracht is geschikt voor het doel ( ipa-app-store , ipa-debug , ipa-ad-hoc en ipa-test ). Bijvoorbeeld:

adt     -package
                                -target ipa-ad-hoc
                                -storetype pkcs12 -keystore ../AppleDistribution.p12
                                -provisioning-profile AppleDistribution.mobileprofile
                                myApp.ipa
                                myApp-app.xml
                                -extdir extensionsDir
                                myApp.swf icons Default.png

Typ de volledige opdracht op één regel. Er zijn uitsluitend regeleinden in het bovenstaande voorbeeld aanwezig om het beter leesbaar te maken.

Het voorbeeld gaat er wat native extensies betreft van uit dat de map extensionsDir in de map staat van waaruit u de opdracht uitvoert. De map extensionsDir bevat de ANE-bestanden die de toepassing gebruikt.