Een mobiele AIR-toepassing verpakken

Gebruik de ADT-opdracht -package om het toepassingspakket te maken voor een AIR-toepassing die bestemd is voor een mobiel apparaat. Met de parameter -target wordt het mobiele platform opgegeven waarvoor het pakket is gemaakt.

Android-pakketten

AIR-toepassingen op Android maken gebruik van de Android-toepassingspakketindeling (APK) in plaats van de AIR-pakketindeling.

Pakketten die met ADT worden gemaakt en het doeltype APK gebruiken, hebben een indeling die kan worden verzonden naar de Android Market. De Android Market heeft geen vereisten waaraan de verzonden toepassingen moeten voldoen om te worden geaccepteerd. U moet de nieuwste vereisten raadplegen voordat u een definitief pakket maakt. Zie Android-ontwikkelaars: publiceren op de Market .

In tegenstelling tot bij iOS-toepassingen, kunt u een normaal AIR-certificaat voor ondertekening van programmacode gebruiken voor ondertekening van uw Android-toepassing. Om echter een toepassing naar de Android Market te kunnen verzenden, moet het certificaat conform de Market-regels zijn, waarin wordt vereist dat het certificaat geldig moet zijn tot ten minste 2033. U kunt een dergelijk certificaat maken door middel van de ADT-opdracht -certificate.

Als u een toepassing wilt indienen bij een alternatieve market die toepassingen niet toestaat een AIR-download te vereisen van de Google-market, kunt u een alternatieve download-URL opgeven met gebruik van de -airDownloadURL -parameter van ADT. Wanneer een gebruiker die niet over de vereiste versie van de AIR-runtime beschikt uw toepassing start, wordt hij of zij omgeleid naar de opgegeven URL. Zie ADT-opdracht voor verpakken voor meer informatie.

Standaard verpakt ADT de Android-toepassing met gedeelde runtime. Om de toepassing uit te voeren moet de gebruiker een afzonderlijke AIR-runtime op het apparaat installeren.

Opmerking: Als u ADT wilt forceren om een APK te maken die een captive runtime toepast, gebruikt u target apk-captive-runtime .

iOS-pakketten

AIR-toepassingen op iOS maken in plaats van de native AIR-indeling gebruik van de iOS-pakketindeling (IPA).

Pakketten die door ADT worden geproduceerd met behulp van het doeltype ipa-app-store , het correcte certificaat voor ondertekenen van code en het correcte inrichtingsprofiel hebben een indeling die kan worden verzonden door de Apple App Store. Gebruik het doeltype ipa-ad-hoc om een toepassing voor ad-hocdistributie te verpakken.

U moet het correcte door Apple uitgegeven ontwikkelaarscertificaat gebruiken om uw toepassing te ondertekenen. Voor het maken van testbuilds worden andere certificaten gebruikt dan voor het definitieve verpakken voordat de toepassing wordt verzonden.

Zie Piotr Walczyszyn: Packaging AIR application for iOS devices with ADT command and ANT script als u wilt zien hoe u Ant gebruikt om een pakket te maken van een iOS-toepassing.