AIR-toepassingen ontwikkelen voor mobiele apparaten

AIR-toepassingen op mobiele apparaten worden geïmplementeerd als native toepassingen. Voor deze toepassingen wordt de toepassingsindeling gebruikt van het apparaat, niet de bestandsindeling .air. Momenteel ondersteunt Android-APK pakketten en iOS-IPA-pakketten. Zodra u de releaseversie van uw toepassingspakket hebt gemaakt, kunt u uw toepassing distribueren via het mechanisme van het standaardplatform. Voor Android is dit doorgaans de Android Market, voor de iOS de Apple App Store.

U kunt de AIR-SDK en Flash Professional, Flash Builder of een ander ActionScript-ontwikkelingsprogramma gebruiken om AIR-toepassingen voor mobiele apparaten te ontwikkelen. Mobiele AIR-toepassingen die op HTML zijn gebaseerd, worden momenteel niet ondersteund.

Opmerking: de RIM (Research In Motion) BlackBerry Playbook beschikt over een eigen SDK voor AIR-ontwikkeling. Zie RIM: BlackBerry Tablet OS Development voor informatie over Playbook-ontwikkeling.
Opmerking: In dit document wordt beschreven hoe u iOS-toepassingen kunt ontwikkelen met behulp van de AIR 2.6 SDK of later. Toepassingen die zijn gemaakt met AIR 2.6+ kunnen worden geïnstalleerd op iPhone 3Gs-, iPhone 4- en iPad-apparaten met iOS 4 of hoger. Als u AIR-toepassingen wilt ontwikkelen voor eerdere versies van iOS, moet u de AIR 2 Packager for iPhone gebruiken, zoals beschreven in iPhone-toepassingen ontwikkelen .

Zie Adobe AIR SDK Privacyhandleiding voor meer informatie over privacy.

Zie Adobe AIR-systeemvereisten voor de volledige systeemvereisten voor het uitvoeren van AIR-toepassingen.