Foutopsporing op afstand met FDB via USB

AIR 2.6 (Android) AIR 3.3 (iOS)

Als u een foutopsporing wilt uitvoeren via een USB-verbinding, kunt u de toepassing verpakken met de optie ‑listen in plaats van de optie -connect . Wanneer u de optie ‑listen opgeeft, voert de runtime bij het starten van de toepassing een detectie uit naar een verbinding van Flash Debugger (FDB) met TPC-poort 7936. Vervolgens voert u FDB uit met de optie -p , waarna FDB de verbinding initieert.

USB-foutopsporingsproces voor Android

Als u het Flash-foutopsporingsprogramma op de desktopcomputer wilt uitvoeren om verbinding te maken met de AIR-runtime op het apparaat of de emulator, moet u het hulpprogramma Android Debug Bridge (ADB) van de Android-SDK (of iOS Debug Bridge (IDB) van de AIR-SDK) gebruiken om de apparaatpoort naar de bureaubladpoort door te verbinden.

1. Open een venster voor terminal- of opdrachtprompts en navigeer naar de map met de broncode voor de toepassing.

2. Compileer de toepassing met amxmlc, waardoor de foutopsporing wordt ingeschakeld:

amxmlc -debug DebugExample.as
  3. Verpak de toepassing met het correcte foutopsporingsdoel (bijvoorbeeld apk-debug ) en geef de optie ‑listen op:

adt -package -target apk-debug -listen -storetype pkcs12 -keystore ../../AndroidCert.p12 DebugExample.apk DebugExample-app.xml DebugExample.swf
  4. Sluit het apparaat met een USB-kabel aan op de computer waarop de foutopsporing wordt uitgevoerd. (U kunt deze methode ook gebruiken om fouten op te sporen bij een toepassing die wordt uitgevoerd op een emulator. In dat geval is een USB-verbinding niet noodzakelijk of mogelijk.)

5. De toepassing installeren.

U kunt de ADT-opdracht -installApp gebruiken:

adt -installApp -platform android -package DebugExample.apk
  6. Verbind TCP-poort 7936 van het apparaat of de emulator door met de desktopcomputer met behulp van het hulpprogramma Android ADB:

adb forward tcp:7936 tcp:7936
  7. Start de toepassing op het apparaat.

8. Voer FDB uit in een terminal- of opdrachtvenster met behulp van de optie -p:

fdb -p 7936
  9. Typ in het FDB-venster de opdracht run :

Adobe fdb (Flash Player Debugger) [build 14159]
                                        Copyright (c) 2004-2007 Adobe, Inc. All rights reserved.
                                        (fdb) run
  10. Het hulpprogramma FDB probeert verbinding met de toepassing te maken.

11. Wanneer de externe verbinding tot stand is gebracht, kunt u onderbrekingspunten instellen met de FDB-opdracht break en vervolgens de uitvoering starten met de opdracht continue :

(fdb) run
                                        Player connected; session starting.
                                        Set breakpoints and then type 'continue' to resume the session.
                                        [SWF] Users:juser:Documents:FlashProjects:DebugExample:DebugExample.swf - 32,235 bytes after decompression
                                        (fdb) break clickHandler
                                        Breakpoint 1 at 0x5993: file DebugExample.as, line 14
                                        (fdb) continue
Opmerking: poort 7936 wordt door de AIR-runtime en FDB gebruikt als de standaardpoort voor USB-foutopsporing. U kunt verschillende poorten opgeven om te gebruiken met de ADT-poortparameter -listen en de FDB-poortparameter -p: In dit geval moet u het hulpprogramma Android Debug Bridge gebruiken voor het doorverbinden van het poortnummer dat in ADT is opgegeven met de poort die is opgegeven in FDB: adb forward tcp:adt_listen_port# tcp:fdb_port#

USB-foutopsporingsproces voor iOS

Als u het Flash-foutopsporingsprogramma op de desktopcomputer wilt uitvoeren om verbinding te maken met de AIR-runtime op het apparaat of de emulator, moet u het hulpprogramma iOS Debug Bridge (IDB) van de AIR-SDK gebruiken om de apparaatpoort naar de bureaubladpoort door te verbinden.

1. Open een venster voor terminal- of opdrachtprompts en navigeer naar de map met de broncode voor de toepassing.

2. Compileer de toepassing met amxmlc, waardoor de foutopsporing wordt ingeschakeld:

amxmlc -debug DebugExample.as
  3. Verpak de toepassing met het correcte foutopsporingsdoel (bijvoorbeeld ipa-debug of ipa-debug-interpreter ) en geef de optie ‑listen op:

adt -package -target ipa-debug-interpreter -listen 16000
                                        xyz.mobileprovision -storetype pkcs12 -keystore Certificates.p12
                                        -storepass pass123 OutputFile.ipa InputFile-app.xml InputFile.swf
  4. Sluit het apparaat met een USB-kabel aan op de computer waarop de foutopsporing wordt uitgevoerd. (U kunt deze methode ook gebruiken om fouten op te sporen bij een toepassing die wordt uitgevoerd op een emulator. In dat geval is een USB-verbinding niet noodzakelijk of mogelijk.)

5. Installeer en start de toepassing op het iOS-apparaat. In AIR 3.4 en hoger kunt u adt ‑installApp gebruiken om de toepassing via een USB-verbinding te installeren.

6. Bepaal de apparaathandle met behulp van de opdracht idb -devices (IDB bevindt zich in air_sdk_root /lib/aot/bin/iOSBin/idb ):

./idb -devices

List of attached devices
                                        Handle    UUID
                                            1     91770d8381d12644df91fbcee1c5bbdacb735500
    Opmerking: (AIR 3.4 en hoger) U kunt ook adt ‑devices gebruiken in plaats van idb ‑devices om de apparaathandle te bepalen.
  7. U kunt een poort op uw bureaublad doorverbinden naar de poort die is opgegeven in de parameter adt ‑listen (in dit geval 16000; de standaardwaarde is 7936). Gebruik hiervoor het hulpprogramma IDB en de apparaat-id uit de voorgaande stap:

idb -forward 7936 16000 1

In dit voorbeeld is de bureaubladpoort 7936 en luistert het aangesloten apparaat naar poort 16000. De apparaat-id van het aangesloten apparaat is 1.

8. Voer FDB uit in een terminal- of opdrachtvenster met behulp van de optie -p:

fdb -p 7936
  9. Typ in het FDB-venster de opdracht run :

Adobe fdb (Flash Player Debugger) [build 23201]
                                        Copyright (c) 2004-2007 Adobe, Inc. All rights reserved.
                                        (fdb) run
  10. Het hulpprogramma FDB probeert verbinding met de toepassing te maken.

11. Wanneer de externe verbinding tot stand is gebracht, kunt u onderbrekingspunten instellen met de FDB-opdracht break en vervolgens de uitvoering starten met de opdracht continue :

Opmerking: poort 7936 wordt door de AIR-runtime en FDB gebruikt als de standaardpoort voor USB-foutopsporing. U kunt verschillende poorten opgeven om te gebruiken met de IDB-poortparameter -listen en de FDB-poortparameter -p.