Skapa ikoner och inledande skärmbilder för programmet

Alla iPhone-program innehåller ikoner som visas i användargränssnittet i iTunes-programmet och på iPhone-skärmen.

1. Skapa en katalog i din projektkatalog med namnet ”icons”.

2. Skapa tre PNG-filer i katalogen ”icons”. Ge dem namnen Icon29.png, Icon57.png och Icon512.png.

3. Redigera PNG-filerna till den typ av grafik som du vill ha för ditt program. Filerna måste vara 29 x 29 pixlar, 57 x 57 pixlar och 512 x 512 pixlar. För det här testet kan du helt enkelt använda enfärgade fyrkanter som grafik.

För alla iPhone-program visas en inledande bild när programmet läses in på iPhone-enheten. Du skapar den inledande bilden i en PNG-fil:

1. Skapa en PNG-fil med namnet Default.png i utvecklingens huvudkatalog. (Lägg inte den här filen i underkatalogen ”icons”. Se till att du ger filen namnet Default.png, med ett versalt D.)

2. Redigera filen så att den är 320 pixlar bred och 480 pixlar hög. Tills vidare kan innehållet vara en tom vit rektangel. (Du kommer att ändra detta senare.)

Obs! När du skickar ett program till Apples App Store använder du en JPG-version (inte en PNG-version) av filen med 512 pixlar. PNG-versionen använder du medan du testar utvecklingsversionerna av ett program.

Mer information om grafiken finns i Ikoner och inledande skärmbilder för iPhone .