Redigera programinställningar

Viktigt: Om du inte redan har gjort det ska du hämta de nödvändiga utvecklarprogrammen och filerna för iPhone-utveckling. Se Få utvecklarfiler från Apple .

I dialogrutan för iPhone-inställningar i Flash Professional CS5 anger du många grundläggande egenskaper för iPhone-programmet.

1. Välj Arkiv > iPhone-inställningar.

2. Ange följande inställningar på fliken Allmänt:

• Utdatafil: HelloWorld.ipa

Detta är namnet på iPhone-installationsfilen som ska skapas.

• Programnamn: Hello World

Detta är namnet på programmet som visas under programikonen på iPhone-skärmen.

• Version: 1.0

Versionen av programmet.

• Proportioner: stående

• Helskärmsläge: markerat.

• Automatisk orientering: avmarkerat.

• Återgivning: CPU

De övriga alternativen, GPU och Auto, använder maskinvaruacceleration för återgivning. Den här funktionen kan hjälpa till att förbättra prestandan för grafikintensiva program (till exempel spel) som har en design som utnyttjar fördelarna med maskinvaruacceleration. Mer information finns i Maskinvaruacceleration .

• Inkluderade filer: Lägg till den inledande skärmbildsfilen (Default.png) i listan Inkluderade filer.

Obs! För detta Hello World-exempel ska du inte ändra inställningarna från dem som visas i instruktionerna. För vissa inställningar, till exempel versionsinställningen, gäller speciella restriktioner. Dessa restriktioner beskrivs i Programinställningar för iPhone .
  3. Ange följande inställningar på fliken Distribution:

• Certifikat: Bläddra och välj det .p12-certifikat som är baserat på utvecklarcertifikatet som du har fått från Apple.

Det här certifikatet används för att signera filen. Du måste konvertera iPhone-certifikatet från Apple till .p12-format. Mer information finns i Få utvecklarverktyg från Adobe .

• Lösenord: ange lösenordet för certifikatet.

• Provisioneringsfil: Bläddra och välj den provisioneringsfil för utvecklare som du har fått från Apple. Se Få utvecklarfiler från Apple .

• Program-ID: Om det här fältet går att välja kan du ange ett program-ID som stämmer överens med det program-ID som du skickade till Apple (till exempel com.example.as3.HelloWorld).

Med ett program-ID kan programmet identifieras.

Om det här fältet inte går att välja är provisioneringsprofilen bunden till ett särskilt program-ID. Program-ID visas i fältet.

Mer information om hur du anger ett program-ID finns i avsnittet "Fliken Distribution" i Ställa in iPhone-programegenskaper i Flash Professional CS5 .

4. Klicka på ikonen som är 29 x 29 pixlar i ikonlistan på fliken Ikoner. Ange sedan platsen för PNG-filen med 29 x 29 pixlar som du skapade tidigare (se Skapa ikoner och inledande skärmbilder för programmet ). Ange sedan PNG-filerna för ikonerna med 57 x 57 pixlar och 512 x 512 pixlar.

5. Klicka på OK.

6. Spara filen.

Mer information om programinställningar finns i Programinställningar för iPhone .