Ställa in iPhone-programegenskaper i Flash Professional CS5

I dialogrutan för iPhone-inställningar i Flash Professional CS5 kan du ange många grundläggande egenskaper för iPhone-programmet.

Så här öppnar du dialogrutan iPhone-inställningar:

Välj Arkiv > iPhone-inställningar.

Fliken Allmänt

Fliken Allmänt innehåller följande iPhone-relaterade inställningar:

• Utdatafil – Namnet på programmet som visas under programikonen på iPhone-skärmen. Använd inte ett plustecken (+) i utdatafilsnamnet.

• Programnamn – Namnet på programmet som visas under programikonen på iPhone-skärmen. Använd inte ett plustecken (+) i programnamnet.

• Version – Detta hjälper användarna att avgöra vilken version av ditt program som de har installerat. Versionen som används som CFBundleVersion i iPhone-programmet. Detta måste följa formatet nnnnn[.nn[.nn]] där n är en siffra mellan 0-9 och klammerparenteser anger valfria komponenter, till exempel 1, 1.0 eller 1.0.1. iPhone-versioner får endast innehålla siffror och decimalpunkter. iPhone-versioner kan högst innehålla två decimalpunkter.

• Proportioner – De inledande skärmproportionerna för programmet (stående eller liggande).

• Helskärmsläge – Om programmet använder helskärmsläge eller om statusfältet i iPhone ska visas.

• Automatisk orientering – Markera det här programmet om du vill visa programmets visningsinnehåll i en ny orientering när iPhone-orientering ändras.

För att få bästa resultat när du använder autoorientering ska du lägga till ActionScript-kod för att ställa in egenskapen align på scenen enligt följande:

stage.align = StageAlign.TOP_LEFT;
    stage.scaleMode = StageScaleMode.NO_SCALE;
  • Återgivning – Hur visningsobjekt ska återges på iPhone-skärmen:

• CPU – Programmet använder processorn för att återge alla visningsobjekt. Ingen maskinvaruacceleration används.

• GPU – Programmet använder grafikprocessorn i iPhone-enheten för att komponera bitmappar.

• Auto – Den här funktionen har inte implementerats.

Mer information finns i Maskinvaruacceleration .

• Inkluderade filer – Lägg till alla filer och kataloger till paketet i iPhone-programmet. Den viktigaste SWF-filen och programbeskrivningsfilen inkluderas som standard. Lägg till eventuella obligatoriska resurser i listan Inkluderade filer. Lägg till den inledande skärmbildsfilen (Default.png) i listan Inkluderade filer.

Fliken Distribution

Fliken Distribution innehåller signerings- och kompileringsinställningar för programmet:

• Digital iPhone-signatur – Ange en P12-certifikatfil och lösenordet för certifikatet. Du måste konvertera iPhone-certifikatet från Apple till .p12-format. Mer information finns i Få utvecklarfiler från Apple .

• Provisioneringsfil – Peka på provisioneringsfilen för programmet, som du fått från Apple. Mer information finns i Få utvecklarfiler från Apple .

• Program-ID – Program-ID används för att identifiera ditt program. Om provisioneringsfilen är knuten till ett specifikt program-ID, ställs värdet i det här fältet in automatiskt med Flash Professional CS5 och du kan inte ändra det. I andra fall tillåter provisioneringsprofiler att du använder flera (jokertecken) program-ID:n. Ange ett program-ID som stämmer överens med wildcardmönstret för det program-ID som du skickade till Apple:

• Om ditt program-ID från Apple är com.myDomain.*, kommer program-ID:t i dialogrutan iPhone-inställningar att börja med com.myDomain. (till exempel com.myDomain.myApp eller com.myDomain.app22).

• Om ditt program-ID från Apple är *, kan program-ID:t i dialogrutan iPhone-inställningar endast bestå av en sträng med giltiga tecken.

Du kan hitta program-ID:t (eller mönster för program-ID med jokertecken) som är associerat med din provisioneringsprofil på iPhone Dev Center ( http://developer.apple.com/iphone ). Gå till portalen för iPhone-utvecklingsprogram och sedan till avsnittet för provisionering.

Viktigt: Ignorera tecknen framför program-ID:t från Apple. Apple kallar den här strängen för källpaket-ID. Om exempelvis Apple visar ditt program-ID som 96LPVWEASL.com.example.bob.myApp, ska du ignorera 96LPVWEASL och bara använda com.example.bob.myApp som program-ID. Om Apple visar att ditt program-ID är 5RM86Z4DJM.*, ska du ignorera 5RM86Z4DJM eftersom detta är ett program-ID med jokertecken.

• Typ av iPhone-distribution:

• Snabbpublicering för enhetstestning – Välj det här alternativet om du snabbt vill kompilera en version av programmet för att testa det på din utvecklar-iPhone.

• Snabbpublicering för enhetsfelsökning – Välj det här alternativet om du snabbt vill kompilera en felsökningsversion av programmet för att testa det på din utvecklar-iPhone. Med det här alternativet kan felsökningsprogrammet i Flash Professional CS5 ta emot trace() -data från iPhone-programmet. (Se Felsöka ett iPhone-program .)

• Distribution – Ad hoc – Välj det här alternativet om du vill skapa ett program för ad hoc-distribution. Se Apples utvecklingscenter för iPhone

• Distribution – Apple App Store – Välj det här alternativet om du vill skapa en slutgiltig version av IPA-filen för distribution till Apple App Store.

Fliken Ikoner

Använd fliken Ikoner för att ange platserna för ikonbilderna med storlekarna 29 x 29 pixlar, 48 x 48 pixlar, 57 x 57 pixlar, 72 x 72 pixlar och 512 x 512 pixlar. Se Ikoner och inledande skärmbilder för iPhone .

Obs! Alternativ för 48 x 48-pixelbilden och 72 x 72-pixelbilden finns inte i den version av Packager for iPhone Preview som ingår i Flash Professional CS5. Välj Hjälp > Uppdateringar i Flash Professional CS5 för att lägga till de här alternativen.