Ikoner och inledande skärmbilder för iPhone

Alla iPhone-program innehåller ikoner som visas i användargränssnittet i iTunes-programmet och på iPhone-skärmen.

Ikoner för iPhone-program

Du definierar följande ikoner för ett iPhone-program:

• En ikon med storleken 29 x 29 pixlar, som används av Spotlight-sökresultat på iPhone och iPod touch.

• En ikon med storleken 48 x 48 pixlar, som används av Spotlight-sökresultat på iPad.

• En ikon med storleken 57 x 57 pixlar, som används i hemskärmen på iPhone och iPod touch.

• En ikon med storleken 72 x 72 pixlar (valfri), som används i hemskärmen på iPad.

• En ikon med storleken 512 x 512 pixlar, som används av iTunes. PNG-filen med 512 pixlar används bara för att testa utvecklingsversioner av ditt program. När du skickar det färdiga programmet till Apple App Store skickar du 512-bilden separat som en JPG-fil. Den ingår inte i IPA-filen.

I Flash Professional CS5 lägger du till de här ikonerna på fliken Ikoner i dialogrutan iPhone-inställningar. Läs mer i Ställa in iPhone-programegenskaper i Flash Professional CS5 .

Du kan också lägga till ikonernas platser i programbeskrivningsfilen:

<icon>
        <image29x29>icons/icon29.png</image29x29>
        <image57x57>icons/icon57.png</image57x57>
        <image72x72>icons/icon72.png</image72x72>
        <image512x512>icons/icon512.png</image512x512>
</icon>

Den glänsande effekten läggs till i iPhone. Du behöver inte ha med den i din källbild. Om du vill ta bort den här glänsande standardeffekten lägger du till elementet InfoAdditions i programbeskrivningsfilen:

<InfoAdditions>
    <![CDATA[
        <key>UIPrerenderedIcon</key>
        <true/>
    ]]>
</InfoAdditions>

Se Ställa in iPhone-programegenskaper i programbeskrivningsfilen .

Den inledande skärmbilden (Default.png)

För alla iPhone-program visas en inledande bild när programmet läses in på iPhone-enheten. Du skapar den inledande bilden i en PNG-fil med namnet Default.png. Skapa en PNG-fil med namnet Default.png i utvecklingens huvudkatalog. (Lägg inte den här filen i en underkatalog. Se till att du ger filen namnet Default.png, med ett versalt D.)

Filen Default.png är 320 pixlar bred och 480 pixlar hög, oberoende av den ursprungliga programorienteringen eller om den upptar hela skärmen eller inte.

Om den ursprungliga programorienteringen är liggande, ska du använda samma dimensioner som används i ett stående program: 320 pixlar bred och 480 pixlar hög. Du ska emellertid rotera grafik 90° moturs i PNG-filen. Den vänstra sidan av PNG-grafiken motsvarar den övre delen av iPhone-skärmen i liggande läge. (Mer information om hur du ställer in den inledande skärmbildens orientering i programmet finns i Programinställningar för iPhone .)

För ett program som inte upptar hela skärmen kommer de 20 översta pixlarna av standardbilden att ignoreras. Statusfältet i iPhone visas över en 20 pixlar bred rektangel högst upp i standardbilden. I ett program med liggande orientering motsvarar det här området den 20 pixlar breda rektangeln till vänster i filen Default.png (vilken visas högst upp i liggande läge). I program med stående orientering motsvarar detta den översta 20 pixlar breda rektangeln i filen Default.png.

För de flesta program ska bilden Default.png motsvara programmets startbild. Så här tar du en skärmavbild av startskärmen i ditt program:

1. Öppna programmet på din iPhone. När den första skärmen med användargränssnitt visas trycker du och håller ned hemknappen (nedanför skärmen). Samtidigt som du håller ned hemknappen trycker du på viloläge-/strömknappen (på ovansidan av enheten). Då tas en skärmavbild som skickas till kamerarullen.

2. Överför bilden till utvecklingsdatorn med iPhoto eller med något annat bildöverföringsprogram. (I Mac OS kan du också använda programmet Image Capture.)

Du kan också skicka bilden via e-post till utvecklingsdatorn:

• Öppna bildprogrammet.

• Öppna kamerarullen.

• Öppna den skärmavbild som du har tagit.

• Tryck på bilden och tryck sedan på framåtpilen längst ned till vänster. Klicka sedan på knappen E-posta bild och skicka bilden till dig själv.

Obs! Du kan skapa vilken grafik du vill i filen Default.png, så länge som grafiken har rätt dimensioner. Men det är oftast bäst att bilden Default.png matchar det inledande tillståndet för programmet.

Lägg inte in någon text i bilden Default.png om programmet ska översättas till flera språk. Default.png är en statisk bild och texten kan inte anpassas för andra språk.

Se till att du i Flash Professional CS5 lägger till filen Default.png i listan Inkluderade filer i dialogrutan iPhone-inställningar. Läs mer i Ställa in iPhone-programegenskaper i Flash Professional CS5 .

Kom ihåg att referera till den här filen i listan över tillgångar som ska inkluderas när du kompilerar med PFI-programmet i kommandoraden. Se även Skapa en installationsfil för ett iPhone-program från kommandoraden .