Skapa en installationsfil för ett iPhone-program från kommandoraden

Du kan köra Packager for iPhone från kommandoraden. Packager for iPhone konverterar SWF-filens bytekod och andra källfiler till ett internt iPhone-program.

1. Öppna kommandoskalet eller terminalen och gå till projektmappen för iPhone-programmet.

2. Använd sedan pfi-verktyget för att skapa IPA-filen med följande syntax:

pfi -package -target [ipa-test ipa-debug ipa-app-store ipa-ad-hoc] -provisioning-profile PROFILE_PATH SIGNING_OPTIONS TARGET_IPA_FILE APP_DESCRIPTOR SOURCE_FILES

Ändra referensen pfi så att hela sökvägen till pfi-programmet finns med. Pfi-programmet installeras i underkatalogen pfi/bin i installationskatalogen för Flash Professional CS5.

Välj det -target -alternativ som bäst stämmer överens med den typ av iPhone-program som du vill skapa:

• -target ipa-test – Välj det här alternativet om du snabbt vill kompilera en version av programmet för att testa det på din utvecklar-iPhone.

• -target ipa-debug – Välj det här alternativet om du vill kompilera en felsökningsversion av programmet för att testa det på din utvecklar-iPhone. Med det här alternativet kan du använda en felsökningssession för att ta emot trace() -utdata från iPhone-programmet.

Du kan inkludera ett av följande -connect -alternativ ( CONNECT_OPTIONS ) för att ange IP-adressen till den utvecklingsdator som felsökaren körs på:

• -connect – Programmet försöker ansluta till en felsökningssession på den utvecklingsdator som används för att kompilera programmet.

• -connect IP_ADDRESS – Programmet försöker ansluta till en felsökningssession på datorn med den angivna IP-adressen. Till exempel:

-target ipa-debug -connect 192.0.32.10
      • -connect HOST_NAME – Programmet försöker ansluta till en felsökningssession på datorn med det angivna värdnamnet. Till exempel:

-target ipa-debug -connect bobroberts-mac.example.com
      Obs! Alternativet -connect finns inte i Packager for iPhone Preview som ingår i Flash Professional CS5. Uppdatera Packager for iPhone genom att välja Hjälp > Uppdateringar i Flash Professional CS5.

Alternativet -connect är valfritt. Om det inte anges försöker det skapade felsökningsprogrammet inte att ansluta till någon felsökningssession.

Om ett anslutningsförsök till en felsökningssession misslyckas visas en dialogruta i programmet, där användaren uppmanas ange IP-adressen till felsökningsvärden. Ett anslutningsförsök kan misslyckas om enheten inte är ansluten till wifi. Det kan också inträffa om enheten är ansluten, men inte finnas innanför felsökningsvärdens brandvägg.

Du hittar mer information i Felsöka ett iPhone-program .

Du kan även inkludera alternativet renderingdiagnostics för att aktivera diagnostikfunktionen för grafikprocessoråtergivning. Mer information finns i ”Felsöka med hjälp av diagnostikfunktionen för grafikprocessoråtergivning” i Felsöka ett iPhone-program .

• -target ipa-ad-hoc – Välj det här alternativet om du vill skapa ett program för ad hoc-distribution. Se Apples utvecklingscenter för iPhone

• -target ipa-app-store – Välj det här alternativet om du vill skapa en slutgiltig version av IPA-filen för distribution till Apple App Store.

Ersätt PROFILE_PATH med sökvägen till filen för provisioneringsprofilen för ditt program. Mer information om provisioneringsprofiler finns i Få utvecklarfiler från Apple .

Ersätt SIGNING_OPTIONS med en referens till ditt iPhone-utvecklarcertifikat och lösenord. Använd följande syntax:

-storetype pkcs12 -keystore P12_FILE_PATH -storepass PASSWORD

Ersätt P12_FILE_PATH med sökvägen till P12-certifikatfilen. Ersätt PASSWORD med certifikatlösenordet. (Se exemplet nedan.) Mer information om P12-certifikatfilen finns i Konvertera ett utvecklarcertifikat till en P12-fil .

Ersätt APP_DESCRIPTOR med en referens till programbeskrivningsfilen.

Ersätt SOURCE_FILES med en referens till SWF-huvudfilen för ditt projekt följt av alla eventuella andra resurser som du vill ha med. Inkludera sökvägarna till alla ikonfiler som du definierade i dialogrutan för programinställningarna i Flash CS5 eller i en egen programbeskrivningsfil. Lägg dessutom till den inledande skärmbildsgrafiken med filen Default.png.

Se följande exempel:

pfi -package -target ipa-test -storetype pkcs12 -keystore "/Users/Jeff/iPhoneCerts/iPhoneDeveloper_Jeff.p12" -storepass dfb7VKL19 "HelloWorld.ipa" "HelloWorld-app.xml" "HelloWorld.swf" "Default.png" "icons/icon29.png" "icons/icon57.png" "icons/icon512.png"

I exemplet används följande för att kompilera filen HelloWorld.ipa:

• Ett särskilt PKCS#12-certifikat med certifikatlösenordet dfb7VKL19

• Programbeskrivningsfilen HelloWorld-app.xml

• En HelloWorld.swf-källfil

• En särskild Default.png och ikonfiler

Pfi-programmet kompilerar programmet med hjälp av programbeskrivningsfilen, SWF-filen och andra resurser till en IPA-fil.

På Mac OS kan du använda ett certifikat som finns lagrat i nyckelkedjan genom att lägga till följande alternativ i pfi-kommandot:

-alias ALIAS_NAME -storetype KeychainStore -providerName Apple

Ersätt ALIAS_NAME med det alias för det certifikat som du vill använda. När du pekar på ett certifikat som finns lagrat i Mac-nyckelkedjan, anger du alias i stället för att peka på en certifikatfilsplats.