Installera ett iPhone-program

Om du vill installera utvecklingsprogrammet på en iPhone, lägger du till provisioneringsprofilen på iPhone och installerar sedan programmet på iPhone.

Lägga till provisioneringsprofilen på iPhone

Så här lägger du till provisioneringsprofilen på iPhone:

1. Välj Arkiv > Lägg till i biblioteket i iTunes. Välj sedan filen med provisioneringsprofilen (med filtypen mobileprovision).

Kontrollera att din iPhone har lagts till provisioneringsprofilen. Du hanterar provisioneringsprofiler på webbplatsen iPhone Dev Center (http://developer.apple.com/iphone/ ). Gå till portalen för iPhone-utvecklingsprogram på webbplatsen. Klicka på enhetslänken för att hantera listan med enheter som ditt utvecklingsprogram kan installeras på. Klicka på länken för provisionering för att hantera provisioneringsprofiler.

2. Anslut din iPhone till datorn och synkronisera.

Mer information om hur du erhåller en provisioneringsprofil finns i Få utvecklarfiler från Apple .

Installera programmet

Du kan installera utvecklingsprogrammet på samma sätt som du installerar andra IPA-filer:

1. Om du tidigare installerat en version av programmet ska du först ta bort det från enheten och från programlistan i iTunes.

2. Lägg till programmet i iTunes på något av följande sätt:

• Välj (i iTunes) Lägg till i bibliotek på Arkiv-menyn. Markera sedan IPA-filen och klicka på knappen Öppna.

• Dubbelklicka på IPA-filen.

• Dra IPA-filen till iTunes-biblioteket.

3. Anslut din iPhone till USB-porten på datorn.

4. Kontrollera programfliken för enheten i iTunes och att programmet är markerat i listan över program som ska installeras.

5. Synkronisera din iPhone.

Felsökning av installationsprogram

Om ett fel visas i iTunes när du försöker installera programmet ska du kontrollera följande:

• Kontrollera att enhets-ID finns i provisioneringsprofilen.

• Kontrollera att provisioneringsprofilen är installerad genom att dra den till iTunes eller välja Arkiv > Lägg till i bibliotek.

Kontrollera dessutom att programmets program-ID överstämmer med Apples program-ID.

• Om Apples program-ID är com.myDomain.*, måste programbeskrivningsfilens program-ID eller program-ID i dialogrutan iPhone-inställningar börja med com.myDomain (till exempel com.myDomain.anythinghere).

• Om Apples program-ID är com.myDomain.myApp, måste programbeskrivningsfilens program-ID eller Flash Profession CS5-gränssnittet vara com.myDomain.myApp.

• Om Apples program-ID är *, kan programbeskrivningsfilens program-ID eller Flash Profession CS5-gränssnittet vara vad som helst.

Du ställer in programmets program-ID i dialogrutan iPhone-inställningar i Flash Professional CS5 eller i programbeskrivningsfilen.