Konvertera ett utvecklarcertifikat till en P12-fil

Om du vill utveckla iPhone-program med Flash Professional CS5 måste du använda en P12-certifikatfil. Du skapar detta certifikat baserat på filen med Apple iPhone-utvecklarcertifikatet som du får från Apple.

Konvertera iPhone-utvecklarcertifikatet till en P12-fil i Mac OS

När du har hämtat iPhone-certifikatet från Apple exporterar du det till ett P12-certifikatformat. Så här gör du i Mac® OS:

1. Öppna programmet Nyckelhanterare (i mappen Program/Verktygsprogram).

2. Om du inte redan lagt till certifikatet till nyckelhanteraren väljer du Arkiv > Importera. Navigera sedan till certifikatfilen (.cer-filen) som du fick från Apple.

3. Välj nyckelkategorin i Nyckelhanterare.

4. Välj den personliga nyckeln som är associerad med ditt iPhone Development Certificate.

Den personliga nyckeln identifieras av iPhone-utvecklaren: <Förnamn> <Efternamn>, öppet certifikat som är kopplat till det.

5. Välj Arkiv > Exportera objekt.

6. Spara nyckeln i Personal Information Exchange-format (.p12).

7. Du kommer att få ett meddelande om att skapa ett lösenord som används om du försöker att importera den här nyckeln till en annan dator.

Konvertera ett Apple-utvecklarcertifikat till en P12-fil i Windows

För att kunna utveckla iPhone-program med Flash CS5 måste du använda en P12-certifikatfil. Du skapar detta certifikat baserat på filen med Apple iPhone-utvecklarcertifikatet som du får från Apple.

1. Konvertera filen för utvecklarcertifikatet som du får från Apple till en PEM-certifikatfil. Kör följande kommandoradssats från bin-katalogen i OpenSSL:

openssl x509 -in developer_identity.cer -inform DER -out developer_identity.pem -outform PEM
  2. Om du använder den personliga nyckeln från nyckelringen på en Mac-dator konverterar du den till en PEM-nyckel:

openssl pkcs12 -nocerts -in mykey.p12 -out mykey.pem
  3. Du kan nu skapa en giltig P12-fil baserat på nyckeln och på PEM-versionen av iPhone-utvecklarcertifikatet:

openssl pkcs12 -export -inkey mykey.key -in developer_identity.pem -out iphone_dev.p12

Om du använder en nyckel från nyckelringen i Mac OS använder du PEM-versionen som du skapade i föregående steg. Annars använder du OpenSSL-nyckeln som du skapade tidigare (i Windows).