Skapa en CSR-fil

Om du vill erhålla ett utvecklarcertifikat skapar du en CSR-fil (Certificate Signing Request) som du skickar på webbplatsen iPhone Dev Center.

Skapa en CSR-fil i Mac OS

På en dator med Mac OS kan du använda programmet Nyckelhanterare för att skapa en CSR-fil. Programmet Nyckelhanterare finns i underkatalogen till Verktyg i Program-katalogen. På Nyckelhanterare-menyn väjer du Certifikatassistent > Begär ett certifikat från en certifikatsutfärdare.

1. Öppna Nyckelhanterare.

2. Välj Inställningar på Nyckelhanterare-menyn.

3. Klicka på Certifikat i dialogrutan Inställningar. Välj sedan Av för Status för Online-certifikatprotokoll och Lista över återkallade certifikat till Av. Stäng sedan dialogrutan.

4. På Nyckelhanterare-menyn väjer du Certifikatassistent > Begär ett certifikat från en certifikatsutfärdare.

5. Ange e-postadressen och namnet som motsvarar iPhone-utvecklarens konto-ID. Ange ingen e-postadress för CA. Markera Begäran är Sparat till skiva och klicka sedan på knappen Fortsätt.

6. Spara filen (CertificateSigningRequest.certSigningRequest).

7. Överför CSR-filen till Apple på webbplatsen för iPhone-utvecklare . (Se även "Ansöka om ett iPhone-utvecklarcertifikat och skapa en provisioneringsprofil".)

Skapa en CSR-fil i Windows

För Windows-utvecklare kan det vara lättast att få iPhone-utvecklarcertifikatet på en Mac-dator. Men det är även möjligt att få ett certifikat på en Windows-dator. Först skapar du en CSR-fil (certificate signing request) med OpenSSL:

1. Installera OpenSSL på din Windows-dator. (Gå till http://www.openssl.org/related/binaries.html .)

Du kanske även måste installera Visual C++ 2008 Redistributable-filer, som visas på hämtningssidan för OpenSSL. (Du behöver inte ha Visual C++ installerad på datorn.)

2. Öppna kommandoprompten i Windows och gå till OpenSSL bin-katalogen (till exempel c:\OpenSSL\bin\).

3. Skapa den personliga nyckeln genom att ange följande i kommandoraden:

openssl genrsa -out mykey.key 2048

Spara den här personliga nyckelfilen. Du kommer att behöva den senare.

När du använder OpenSSL ska du inte ignorera felmeddelanden. Om du får ett felmeddelande i OpenSSL kan programmet ändå generera filer. Dessa filer kommer kanske inte att vara användbara. Om du får ett felmeddelande ska du kontrollera syntaxen och köra om kommandot.

4. Skapa CSR-filen genom att ange följande i kommandoraden:

openssl req -new -key mykey.key -out CertificateSigningRequest.certSigningRequest  -subj "/emailAddress=yourAddress@example.com, CN=John Doe, C=US"

Byt ut värden för e-postadress, CN (certifikatnamn) och C (land) med dina egna värden.

5. Överför CSR-filen till Apple på webbplatsen för iPhone-utvecklare . (Se även "Ansöka om ett iPhone-utvecklarcertifikat och skapa en provisioneringsprofil".)