Komma igång med att skapa AIR-program för iPhone

Du kan använda Adobe® Flash®-plattformsverktyg och ActionScript® 3.0-kod om du vill skapa Adobe® AIR®-program för iPhone och iPod touch. Dessa program distribueras, installeras och körs på samma sätt som andra iPhone-program.

Obs! I dokumentet används hädanefter ”iPhone” som beteckning på både iPhone och iPod touch.

Packager for iPhone® ingår i Adobe® Flash® Professional CS5. I Packager for iPhone kompileras ActionScript 3.0-bytekod till intern iPhone-programkod. iPhone-program distribueras som iPhone-programinstallationsfiler (.ipa-filer) via iTunes Store.

Du kan använda Flash Professional CS5 eller Adobe® Flash® Builder™ 4 om du vill redigera ActionScript 3.0-källinnehållet för programmet.

Använd Flash Professional CS5 för att utveckla iPhone-program.

Du behöver även ett iPhone-utvecklarcertifikat från Apple.

Viktigt: Läs informationen om utformning av iPhone-program innan du börjar utveckla iPhone-program. Se Om utformning av iPhone-program . Läs också om de utvecklarfiler som krävs för att skapa iPhone-program. Se Få utvecklarfiler från Apple .