Lägga till innehåll till programmet

Nästa steg är att lägga till texten ”Hello world!” till programmet:

1. Välj textverktyget och klicka på scenen.

2. I egenskaperna för textfältet väljer du klassisk text (inte TLF-text).

Det här är ett enkelt program och därför används klassisk text. Om du vill använda TLF-text måste du ange flera andra inställningar. Se Teckensnitt och textinmatning .

3. Skriv ”Hello World!” i det nya textfältet.

4. Markera textfältet med markeringsverktyget.

5. Öppna sedan egenskapsinspektören och ange följande inställningar:

• Tecken > Familj: _sans

• Tecken > Storlek: 50

• Position > X: 20

• Position > Y: 20

6. Spara filen.

7. Välj Kontroll > Testa film > I AIR Debug Launcher (mobil).

SWF-innehållet kompileras i Flash Professional CS5 och en version av programmet visas i AIR Debug Launcher (ADL). På det här sättet får du en snabb förhandsgranskning av ditt program.