Arbeta med XML

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

I ActionScript 3.0 ingår en grupp med klasser baserade på specifikationen ECMAScript för XML (E4X) (ECMA-357 version 2). Dessa klasser innehåller kraftfulla och lättanvända funktioner för att arbeta med XML-data. Om du använder E4X kan du skriva kod med XML-data snabbare än vad som var möjligt med tidigare programmeringstekniker. Ytterligare en fördel är att koden blir lättare att läsa.

Adobe rekommenderar

E4X is Good4U

Marc Bir
Marc Bir diskuterar E4X, det enkla sättet att arbeta med XML-data i ActionScript 3.0. Han beskriver bland annat tekniker för att skapa XML och filtrera XML för att hitta önskade data.