XMLList-objekt

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

En XMLList-instans representerar en godtycklig samling av XML-objekt. Den kan innehålla fullständiga XML-dokument, XML-fragment eller resultatet från en XML-fråga.

Följande metoder använder du för att arbeta med XMLList-objekt och hierarkiska strukturer:

• child()

• children()

• descendants()

• elements()

• parent()

Följande metoder använder du för att arbeta med objektattribut i XMLList:

• attribute()

• attributes()

Följande metoder använder du för att arbeta med XMLList-egenskaper:

• hasOwnProperty()

• propertyIsEnumerable()

Följande metoder använder du för att arbeta med och bestämma vissa typer av XML-innehåll:

• comments()

• hasComplexContent()

• hasSimpleContent()

• processingInstructions()

• text()

Följande metoder använder du för att arbeta med strängkonvertering och formatering av XMLList-objekt:

• normalize()

• toString()

• toXMLString()

Dessutom finns ytterligare ett antal metoder:

• contains()

• copy()

• length()

• valueOf()

Information om dessa metoder finns i Referenshandbok för ActionScript 3.0 i Adobe Flash-plattformen .

Om ett XMLList-objekt innehåller exakt ett XML-element kan du använda alla egenskaper och metoder i klassen XML eftersom en XMLList med ett XML-element hanteras på samma sätt som ett XML-objekt. I följande exempel använder du metoden appendChild() från klassen XML eftersom doc.div är ett XMLList-objekt som innehåller ett element:

var doc:XML =
        <body>
            <div>
                <p>Hello</p>
            </div>
        </body>;
doc.div.appendChild(<p>World</p>);

Mer information om XML-egenskaper och -metoder finns i XML-objekt .