Använda Drawing API (teckningsgränssnittet)

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

Importerade bilder är viktiga, men funktionen Drawing API (teckningsgränssnittet) som gör att du kan rita linjer och former i ActionScript, ger dig friheten att starta ett program med en tom yta och skapa vilka bilder du vill. Att kunna skapa egen grafik ger stora möjligheter för dina program. Med teknikerna som beskrivs här kan du bland annat skapa ett ritprogram, skapa animerad interaktiv grafik eller programmera egna element för användargränssnittet.