Använda avancerat Drawing API

Flash Player 10 och senare, Adobe AIR 1.5 och senare

I Flash Player 10, Adobe AIR 1.5 och senare Flash-körningar finns stöd för en avancerad uppsättning ritfunktioner. Förbättringarna i rit-API:t för dessa körningar utökar ritmetoderna från tidigare versioner så att du kan skapa datauppsättningar för att generera former, ändra former under körning och skapa tredimensionella effekter. Förbättringarna i rit-API:t sammanför befintliga metoder i alternativa kommandon. De nya kommandona använder vektorarrayer och uppräkningsklasser för att tillhandahålla datauppsättningar för ritmetoder. Om du använder vektorarrayer kan mer komplexa former återges snabbare och utvecklare kan ändra arrayvärdena genom programmering, vilket gör det möjligt att återge dynamiska former under körning.

Ritfunktionerna som ingår från och med Flash Player 10 beskrivs i följande avsnitt: Rita banor , Definiera vridningsregler , Använda grafiska dataklasser och Om att använda drawTriangles() .

Här nedan beskrivs uppgifter som du troligtvis vill utföra med hjälp av det avancerade Drawing API i ActionScript:

• Lagra data för ritmetoder med hjälp av Vector-objekt

• Definiera banor för att rita former genom programmering i en enda åtgärd

• Definiera vridregler för att bestämma hur överlappande former fylls

• Läsa ett visningsobjekts vektorgrafikinnehåll, till exempel för att serialisera och spara grafikdata, generera en Sprite-mall vid körning eller rita en kopia av vektorgrafikinnehållet

• Använda trianglar och ritmetoder för tredimensionella effekter

Viktiga termer och begrepp

Följande är en lista över viktiga begrepp som används i det här avsnittet:

• Vector: En array med värden av samma datatyp. Ett Vector-objekt kan lagra en array med värden som ritmetoder använder för att skapa linjer och former med ett enda kommando. Mer information om Vector-objekt finns i Indexerade arrayer .

• Bana: En bana består av ett eller flera raka eller böjda segment. Början och slutet av varje segment är markerade med koordinater, som kan liknas vid nålar som håller fast en bit snöre. En bana kan vara stängd (t.ex. en cirkel) eller öppen med distinkta slutpunkter (t.ex. en vågig linje).

• Vridning: Riktningen för en bana som tolkas vid återgivningen. Den kan vara positiv (medurs) eller negativ (moturs).

• GraphicsStroke: En klass för inställning av linjeformat. Termen stroke (linje) är inte en del av förbättringarna i rit-API:t, men däremot användningen av en klass för att ange ett linjeformat med en egen fill-egenskap. Du kan justera ett linjeformat dynamiskt med klassen GraphicsStroke.

• Fill-objekt: Objekt som skapas med hjälp av visningsklasser som flash.display.GraphicsBitmapFill och flash.display.GraphicsGradientFill, som skickas till ritkommandot Graphics.drawGraphicsData() . Fill-objekt och de förbättrade ritkommandona resulterar i en mer objektorienterad programmeringsmetod för replikering av Graphics.beginBitmapFill() och Graphics.beginGradientFill() .