Säkerhet

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

Säkerhet är en huvudfråga för Adobe, användare, webbplatsägare och innehållsutvecklare. Av det skälet innehåller Adobe® Flash® Player och Adobe® AIR™ en uppsättning säkerhetsregler och -kontroller för att skydda användaren, webbsideägaren och innehållsutvecklaren. Den här informationen omfattar säkerhetsmodellen för SWF-filer som publiceras med ActionScript 3.0 och körs i Flash Player 9.0.124.0 eller senare, och SWF-, HTML- och JavaScript-filer som körs i AIR 1.0 eller senare, om inget annat anges.

Det här avsnittet är avsett att ge en översikt över säkerheten och innehåller inga utförliga beskrivningar av implementeringsdetaljer, användarscenarier eller användning av vissa API:er. Mer information om säkerhetsfrågor i Flash Player finns i avsnittet om säkerhet på Player Developer Center på www.adobe.com/go/devnet_security_se .