Åtkomst av kamera, mikrofon, urklipp, mus och tangentbord

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

Om en SWF-fil försöker få åtkomst till en användares kamera eller mikrofon via metoderna Camera.get() eller Microphone.get() visas dialogrutan Sekretess där användaren kan tillåta eller neka åtkomst till kameran och mikrofonen. Användaren och administratören kan även avaktivera kameraåtkomst per plats eller globalt, via inställningar i filen mms.cfg, inställningsgränssnittet och inställningshanteraren (se Administrativa inställningar och Användarinställningar ). Med användarbegränsningar returneras värdet null för metoderna Camera.get() och Microphone.get() Du kan använda egenskapen Capabilities.avHardwareDisable när du ska avgöra om kameran och mikrofonen har blivit administrativt otillåtna ( true ) eller tillåtna ( false ).

Metoden System.setClipboard() tillåter en SWF-fil att ersätta innehållet i urklippet med en vanlig textsträng. Detta innebär ingen säkerhetsrisk. Det finns ingen motsvarande getClipboard() -metod som skyddar mot risken att lösenord och andra känsliga data klipps ut eller kopieras till urklipp.

Ett program som körs i Flash Player kan övervaka endast tangentbords- och mushändelser som sker inom dess fokus. Innehåll som körs i Flash Player kan inte identifiera tangentbords- eller mushändelser i andra program.