Säkerhet med helskärmsläge

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

I Flash Player 9.0.27.0 och senare finns helskärmsläge, där innehållet som körs i Flash Player kan fylla hela skärmen. För att aktivera helskärmsläget anges egenskapen displayState för scenen med konstanten StageDisplayState.FULL_SCREEN . Mer information finns i avsnittet Arbeta i helskärmsläge .

För SWF-filer som körs i en fjärrsandlåda finns det vissa säkerhetsfrågor du bör tänka på.

Aktivera helskärmsläge genom att i taggarna <object> och <embed> på HTML-sidan som innehåller en referens till SWF-filen lägga till parametern allowFullScreen med värdet "true" (standardvärdet är "false" ), som visas i följande exempel:

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000"
    codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,18,0"
    width="600" height="400" id="test" align="middle">
<param name="allowFullScreen" value="true" />
<param name="movie" value="test.swf" />
<param name="bgcolor" value="#333333" />
<embed src="test.swf" allowFullScreen="true" bgcolor="#333333"
    width="600" height="400"
    name="test" align="middle" type="application/x-shockwave-flash"
    pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</object>

En HTML-sida kan också använda ett skript för att generera SWF-inbäddningstaggar. Du måste ändra skriptet så att det lägger in rätt allowFullScreen -inställningar. HTML-sidor som genererats av Flash Professional och Flash Builder använder funktionen AC_FL_RunContent() för att bädda in referenser till SWF-filer, och du måste lägga till inställningarna för parametern allowFullScreen enligt följande:

AC_FL_RunContent( ... "allowFullScreen", "true", ...)

ActionScript som initierar helskärmsläge kan anropas endast i anslutning till en mus- eller tangentbordshändelse. Om det anropas i andra situationer genereras ett undantag i Flash Player.

Ett meddelande visas när innehållet kommer att visas i helskärmsläge. Användaren får instruktioner om hur man avbryter och återgår till normalläge. Meddelandet visas under några sekunder och tonas sedan bort.

För innehåll som körs i en webbläsare är tangentbordsanvändningen begränsad i helskärmsläge. I Flash Player 9 stöds bara kortkommandon som återför programmet till normalläge, till exempel Esc. Användarna kan inte skriva text i textfälten eller navigera på skärmen. I Flash Player 10 och senare stöds icke utskrivbara tangenter (till exempel pilar, blanksteg och tabb). Det går emellertid fortfarande inte att skriva text.

Helskärmsläge tillåts alltid i den fristående spelaren eller i en projektorfil. Tangentbordsanvändning (inklusive textskrivning) stöds helt och hållet i dessa miljöer.

Anrop av displayState -egenskapen för ett Stage-objekt ger ett undantag för varje anropare som inte befinner sig i samma säkerhetssandlåda som Stageägaren (SWF-huvudfilen). Mer information finns i Scen, säkerhet .

Administratörer kan avaktivera helskärmsläget för SWF-filer som körs i webbläsare genom inställning av FullScreenDisable = 1 i filen mms.cfg. Mer information finns i Administrativa inställningar .

I en webbläsare måste SWF-filen finnas med i en HTML-sida för att tillåta helskärmsläge.