Säkerhet för interaktivt helskärmsläge

Flash Player 11.3 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

Flash Player 11.3 och senare versioner har stöd för interaktivt helskärmsläge, i vilket innehåll som körs i Flash Player kan fylla hela skärmen och ta emot textinmatningar . När interaktivt helskärmsläge ska användas anges egenskapen displayState för scenen till konstanten StageDisplayState.FULL_SCREEN_INTERACTIVE . Mer information finns i avsnittet Arbeta i helskärmsläge .

För SWF-filer som körs i en fjärrsandlåda finns det vissa säkerhetsfrågor du bör tänka på.

Om du vill aktivera helskärmsläge lägger du till parametern allowFullScreenInteractive med dess värde inställt på "true" (standardvärdet är "false" ) i taggarna <object> och <embed> ) på den HTML-sida som innehåller en referens till SWF-filen, enligt nedanstående exempel:

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000"
    codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,18,0"
    width="600" height="400" id="test" align="middle">
<param name="allowFullScreenInteractive" value="true" />
<param name="movie" value="test.swf" />
<param name="bgcolor" value="#333333" />
<embed src="test.swf" allowFullScreen="true" bgcolor="#333333"
    width="600" height="400"
    name="test" align="middle" type="application/x-shockwave-flash"
    pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</object>

En HTML-sida kan också använda ett skript för att generera SWF-inbäddningstaggar. Du måste ändra skriptet så att rätt allowFullScreenInteractive -inställningar infogas. HTML-sidor som genererats av Flash Professional och Flash Builder använder funktionen AC_FL_RunContent() för att bädda in referenser till SWF-filer, och du måste lägga till inställningarna för parametern allowFullScreenInteractive enligt följande:

AC_FL_RunContent( ... "allowFullScreenInteractive", "true", ...)

Den ActionScript-kod som initierar det interaktiva helskärmsläget kan bara anropas som svar på en mushändelse eller tangentbordshändelse. Om det anropas i andra situationer genereras ett undantag i Flash Player.

Det visas ett meddelande när innehållet går över i interaktivt helskärmsläge. Meddelandet visar domänen för helskärmssidan, anvisningar om hur helskärmsläget avslutas och knappen Tillåt . Meddelandet ligger kvar tills användaren klickar på Tillåt och godtar det interaktiva helskärmsläget.

Administratörer kan inaktivera det interaktiva helskärmsläget för SWF-filer som körs i webbläsare genom att ange FullScreenInteractiveDisable = 1 i filen mms.cfg. Mer information finns i Administrativa inställningar .

I en webbläsare måste en SWF-fil finnas på en HTML-sida för att interaktivt helskärmsläge ska kunna användas.