Arbeta med äldre innehåll

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

I Flash Player 6 baserades domänen som används för vissa inställningar i Flash Player på den avslutande delen i SWF-filens domän. Dessa inställningar avser behörighet för kamera och mikrofon, lagringskvoter och lagring av beständiga delade objekt.

Om en SWF-fils domän består av mer än två segment, t.ex. www.example.com, tas det första segmentet bort (www) och den återstående delen används. I Flash Player 6 används därför example.com som domän för både www.example.com och store.example.com med de här inställningarna. På samma sätt används example.co.uk som domän för både www.example.co.uk and store.example.co.uk med de här inställningarna. Detta kan ge problem med att SWF-filer från orelaterade domäner, t.ex. example1.co.uk och example2.co.uk, har åtkomst till samma delade objekt.

I Flash Player 7 och senare ges spelarinställningarna standardvärden enligt SWF-filens exakta domän. En SWF-fil från www.example.com skulle t.ex. använda spelarinställningar för www.example.com. En SWF-fil från store.example.com skulle använda separata spelarinställningar för store.example.com.

I en SWF-fil som är skriven med ActionScript 3.0, där Security.exactSettings anges med true (standard), använder Flash Player exakta domäner för spelarinställningar. Om false anges använder Flash Player domäninställningarna som används i Flash Player 6. Om du ändrar exactSettings från standardvärdet måste du göra detta innan några händelser inträffar som gör att Flash Player väljer spelarinställningar, t.ex. vid användning av kamera eller mikrofon, eller hämtning av ett beständigt delat objekt.

Om du har publicerat en SWF-fil version 6 och skapat bestående delade objekt därifrån, och vill hämta dessa objekt från en SWF-fil som används med ActionScript 3.0, måste du ange Security.exactSettings med false innan du anropar SharedObject.getLocal() .